Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Pahatahtlik petukiri ühistranspordi kohta tekitab pealinna koolides segadust

Copy
Illustreeriv foto õpilastest.
Illustreeriv foto õpilastest. Foto: Marianne Loorents

Tallinna koolidele saadeti petukirju, kus levitati valeväiteid ühistranspordi muudatuste kohta. Linnavalitsus pöördub pahatahtliku autori leidmiseks politseisse. 

Tallinna linnavalitsuse pressiesindaja teatas, et sel nädalal on pealinna haridusasutustele saadetud palve näiliselt Tallinna transpordiameti ja linnavalitsuse nimel edastada lapsevanematele info, et sügisel kavandatavaid ühistranspordi liinivõrgu muudatusi tehakse kulude kokkuhoiu ja õpilaste vähese ühistranspordikasutuse tõttu.

Samuti soovitatakse kirjas oktoobris leida lastele kooli jõudmiseks alternatiivsed bussiliinid või võimalusel kasutada isiklikku transporti. «See info on eksitav, segadust tekitav ning ei vasta tõele.»

Pressiesindaja sõnas, et kavandatavate muudatuste eesmärk on parandada ühendusi erinevate linnaosade vahel ning pakkuda mugavamaid ümberistumisvõimalusi. Enne lõplike otsuste tegemist saavad elanikud anda tagasisidet linnaosades toimuvatel aruteludel ja veebilehel kuni 20. septembrini.

«Tallinna transpordiamet teavitab politsei- ja piirivalveametit segadust ja paanikat levitatavast kirjast ning palub tuvastada selle allika. Samuti informeeritakse sellest koole,» kinnitas pressiesindaja.

Koolidele saadetud libakiri.
Koolidele saadetud libakiri. Foto: Tallinna linnavalitsus
Tagasi üles