Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
5916 2730

Hiinal reisikulusid hüvitada lasknud riigikogulasi hoiatati juba ammu Läti kolleegide saatuse eest (17)

Copy
Pildil riigikogu Eesti-Hiina sõprusrühma liikmed Helmen Kütt, Mart Maastik, Anastassia Kovalenko-Kõlvart, Toomas Kivimägi, Lauri Laats ja Andrei Korobeinik.
Pildil riigikogu Eesti-Hiina sõprusrühma liikmed Helmen Kütt, Mart Maastik, Anastassia Kovalenko-Kõlvart, Toomas Kivimägi, Lauri Laats ja Andrei Korobeinik. Foto: Collage

Kui Hiinas visiidil käinud riigikogu sõprusrühma liikmed on üldse milleski valmis kriitikat mõistma, on see asjaolu kohta, et reisikulud maksis suurel määral kinni võõrustaja. Nad ütlevad, et ei teadnud, et sellest võib probleem tekkida.

Ometi on väide teadmatusest-üllatusest tõene vaid osaliselt.

Kõik see kriitikarahe, mis sadas kaela kuuele Hiinas käinud riigikogu liikmele, kordus samasugustes mõõtmetes aasta alguses Lätis. Sealne tuntuim paremäärmuslik poliitik Ainars Šlesers algatas parlamendirühma külaskäigu Hiinasse ja teatas ühismeedias uhkusega, et Läti maksumaksja raha kulub täpselt null eurot ning kogu reisi teeb välja Hiina valitsus. Kriitika fookuspunktid olid Lätis samad, mis Eestis praegu, ja kohalik korruptsioonibüroo lubas asjaoludele otsa vaadata (midagi õigusevastast sealt ei leitud).

Märksõnad

Tagasi üles