Päevatoimetaja:
Ulla Länts
6662307

REPORTAAŽ Imeline Peipsiääre festival, mis lõhnas kala ja sibula järgi

Kallaste kala- ja sibulalaat
Kallaste kala- ja sibulalaat Foto: Nima Sarabi.

Parim ravim igava ja üksluise elu vastu on reisimine. Ja mitte tingimata kaugetesse maadesse. Mõnikord piisab, kui sõita mõnikümmend kilomeetrit kodust eemale. Nii otsustas ka portaali Rus.Postimees meeldiva kasulikuga ühendada ja sõitis Kallastele sibula- ja kalafestivalile.

Peipsiäärel – Euroopa suuruselt viiendal kohal oleva järve rannalinnades ja -külades – elavad vanausulised oma erilist elu, järgivad oma tavasid ja loomulikult kasvatavad oma kuulsaid sibulaid. Nende varjatud väikesesse maailma pilgu heitmiseks tuleb esmalt näha Sibulateed, sõita läbi Mustvee ja juua teed piimasuhkruga, ujuda Peipsi järves ja tantsida isu täis Kallaste diskol. Kuid seekord piirdusime ainult laada külastamisega.

Festival algas kell kümme hommikul, seega asusime teele varavalges. Jõhvi-Tartu-Valga maantee autorivi järgi otsustades polnud me ainsad, kes Kallastele sibula ja suitsukala järele suundusid. Parkla oli juba tulvil autosid Eestimaa eri nurkadest ja isegi teistest riikidest. Autod seisid isegi tee ääres – igaüks püüdis oma sõidukile koha leida ja siis sündmuste keerisesse kiirustada.

Tagasi üles