Päevatoimetaja:
Margus Martin

Kallased tõmbasid otsad Eesti poliitikas kokku: ekspeaminister keerutas pisut ka tolmu üles (4)

Copy
Kaja Kallas lubas endale viimase võimaluse enda järeltulijat kritiseerida. Ta kritiseeris uue valitsuse otsuseid ettevõtetele tulumaks kehtestada ja maksuküüru kaotamine edasi lükata.
Kaja Kallas lubas endale viimase võimaluse enda järeltulijat kritiseerida. Ta kritiseeris uue valitsuse otsuseid ettevõtetele tulumaks kehtestada ja maksuküüru kaotamine edasi lükata. Foto: Mihkel Maripuu

Eelmine nädal tõi Reformierakonna jaoks uudise, et nende ajaloo käilakuju number üks Siim Kallas lahkub riigikogust ja aktiivsest poliitikast. Nädal lõppes tema tütre, endise peaministri, järgmise tõenäolise Euroopa Liidu kõrge välisesindaja Kaja Kallase terava ja avameelse lahkumiskõnega Reformierakonna üldkogul.

Kallas lubas, et temast ei saa pärast erakonna esimehe kohalt lahkumist sellist erakonna esimeest, kes oma järglast pidevalt avalikult kritiseerib (viidates Andrus Ansipile). «Täna (pühapäeval) on mul viimane päev, kui saan praegust valitsust kritiseerida, ilma et ma seda lubadust murraks,» ütles ta.

Mart Võrklaev on see inimene, kes päästepaati varjule ei poe.

Reformierakonna endine esimees Kaja Kallas

Tagasi üles