Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

VIDEO Tallinn seadistab Liivalaia tänava foorid autode jaoks rohelisele lainele (3)

Copy

Tallinna transpordiamet seadistab oktoobrist kesklinnas Liivalaia tänaval foorid nii, et autode jaoks tekib roheline laine, samas säilivad jalakäijatele täisteeületused ilma vajaduseta ohutussaarel peatuda.

Abilinnapea Kristjan Järvan (Isamaa) märkis, et liikluslahendustes tuleb arvestada kõigi liiklejagruppidega.

«Arvestades Liivalaia tänava suurt liikluskoormust, palusin Tallinna transpordiameti spetsialistidel leida lahendus, mis võimaldaks seal liiklust paremini korraldada. Modelleeriti läbi erinevaid stsenaariume ja leiti sobiv lahendus. Päevas kasutab Liivalaia tänavat umbes 44 000 autot pea 53 000 sõitjaga,» märkis Järvan.

Ta lisas, et lisaks rohelainele säilivad jalakäijatele täisteeületused, mida laiendatakse lisaks senistele asukohtadele ka Lennuki ja Maakri tänava ülekäikudele.

Liivalaia tänaval kehtib kiirusepiirang 40 km/h. Roheline laine aitab tagada sujuvama liikluse lubatud sõidukiirusel sõitvatele sõidukitele. Fooriprogrammide ümberseadistamine Liivalaia tänaval on juba alanud ning roheline laine peaks hakkama toimima oktoobri algusest. Sarnane süsteem on kasutusel ka Nõmme linnaosas Vabaduse puiesteel, kus rohelise laine tõttu saavad mootorsõidukid tänava sujuvamalt läbida, vähem pidurdades ja kiirendades.

Tagasi üles