Päevatoimetaja:
Emilie Haljas
(+372) 507 3066

Pokrovski piirkonnas sai lahingutes surma ja haavata 314 Vene sõdurit

Copy
Ukraina sõdurid Donetski oblastis asuva Pokrovski lähedal.
Ukraina sõdurid Donetski oblastis asuva Pokrovski lähedal. Foto: SERHII NUZHNENKO / Scanpix

Ukraina relvajõudude peastaabi teadaande kohaselt toimus pühapäeval rindel koguni 148 lahingut ja relvakokkupõrget Ukraina kaitseväe ja Vene sissetungijate vahel, kusjuures Pokrovski piirkonnas kaotasid okupandid surnute ja haavatutena üle 300 sõduri, vahendas uudistekanal Ukrinform.

Vaenlase rünnakud olid kõige vihasemad Pokrovski ja Kurahhove pihta.

«Päeva algusest on toimunud 148 lahingut, sissetungijad on sooritanud 60 õhulööki ja 2768 rünnakut Ukraina vägede positsioonidele ja asustatud piirkondadele erinevat tüüpi relvadega,» seisis raportis.

«Alates päeva algusest on Ukraina kaitsjad Pokrovski piirkonnas tõrjunud 29 vaenlase pealetungioperatsiooni. Praegu käib seitse relvakokkupõrget. Ukraina väed rakendavad meetmeid määratud positsioonide hoidmiseks. Esialgsetel andmetel sai lahingutes surma ja haavata kokku 314 Vene sõjaväelast. Ukraina kaitseväelased võtsid vangi veel ühe sissetungija. Hävitati üks venelaste droon ja kümme sõidukit. Lisaks said kahjustada kaks sissetungijate haubitsat, kaks tanki ja üks miinipilduja,» täpsustati teadaandes.

Vene väed on viimase nädala jooksul hõivanud Pokrovski kandis märksa vähem territooriumi kui varasematel perioodidel, vahendas meediakanal Kyiv Independent päev varem Venemaa sõltumatut väljaannet Agentstvo.

Kaitseanalüütikute andmetele viidates toetas Agentstvo Ukraina relvajõudude ülema Oleksandr Sõrskõi hiljutisi väiteid, et Moskva pealetung strateegiliselt tähtsa linna lähedal kaotab hoogu.

Ukraina ametnikud on kirjeldanud Pokrovskit rinde kõige raskema sektorina. Venemaa on selle üliolulise logistikakeskuse hõivamiseks saatnud kogenud üksused.

Ukraina monitooringusait DeepState teatas, et viimase nädala jooksul vallutasid Vene väed Pokrovski lähedal vaid 10 ruutkilomeetrit.

See on järsk langus võrreldes 73 ruutkilomeetriga, mis väidetavalt hõivati 26. augustist 1. septembrini, ja 59 ruutkilomeetrit kahel sellele eelnenud nädalal.

USA mõttekoda sõjauuringute instituut (ISW) kirjutas ka, et geolokatsioonikaadrite kohaselt suutis Ukraina Pokrovskist vastavalt 20 ja 30 kilomeetrit kagus asuvate Mõhhailivka ja Halõtsõnivka külade lähedal oma positsiooni tagasi saada.

Tagasi üles