Päevatoimetaja:
Emilie Haljas
(+372) 507 3066

Zelenskõi sõnul tõi nädal uued kokkulepped partneritega

Copy
Ukraina õhutõrje tulistamas drooni Kiievi kohal.
Ukraina õhutõrje tulistamas drooni Kiievi kohal. Foto: Evgeniy Maloletka/Scanpix

Nädal tõi uued kokkulepped partneritega Ukraina rahastamise ja laskemoonaga varustamise osas, rääkis pühapäeval Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, kelle sõnu vahendas uudistekanal Ukrinform.

President märkis, et Ukraina juba alustas tööd partneritega, et ellu viia kokkulepped, mis saavutati sel nädalal Ramsteini kohtumisel Saksamaal ja kohtumistel Itaalias. Eelkõige peeti Zelenskõi sõnul olulisi kõnelusi USA kaitseministri Lloyd Austini, Saksamaa kantsleri Olaf Scholzi ja Itaalia peaministri Giorgia Meloniga.

Ukraina kaitseminister ja Ukraina sõjaväelased töötasid eraldi veel ka Prantsusmaal ja Ühendkuningriigis.

«See nädal tõi partneritega uued kokkulepped laskemoona, aga ka relvade, droonide ja rakettide Ukrainas tootmise rahastamise osas,» sõnas Zelenskõi.

Riigipea sõnul jääb õhutõrje samal ajal muutumatuks prioriteediks.

«Venemaa võib kõrvale rahuotsingutest kõrvale hoida sama palju, kui maailm hoidub kõrvale tugevatest otsustest Venemaa lüüasaamise nimel. Kaugmaarünnakud on üks neist võtmetähtsustest strateegilistest otsustest. Tänan kõiki maailmas, kes aitavad meil neid kaheldamatult vajalikke samme lähemale tuua,» ütles president.

«Ramsteinis väljakuulutatud sammude ja muu sel nädalal kokku lepitud abi eest tahan eraldi tunnustada Saksamaad, Ühendriike, Ühendkuningriiki, Kanadat, Hispaaniat, Hollandit, Rootsit, Norrat, Rumeeniat, Leedut ja Lätit. Aitäh teile kõigile, sõbrad!» ütles riigipea.

Tagasi üles