Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Kadri Simson kritiseerib keskerakondlastele saadetud kirjas partei uut suunda (14)

Copy
Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson (Keskerakond).
Euroopa Komisjoni energeetikavolinik Kadri Simson (Keskerakond). Foto: Mihkel Maripuu

Kadri Simson (KE) kritiseerib mõnekümnele keskerakondlasele saadetud kirjas erakonna uut kurssi, mis on konservatiivsem ja parempoolsem kui varem. Simson kirjutab, et on kategooriliselt vastu Euroopa Parlamendis konservatiivsema fraktsiooniga liitumisele peale järgmisi valimisi ja kutsub üles meenutama Keskerakonna aastakümnete tagust vasakpoolset suundumust. 

Keskerakonnaga liitus hiljuti endine Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) poliitik Jaak Madison, peale mida on erakonda tabanud teatav kursimuutus: varem vasaktsentristlikuna identifitseerinud Keskerakond on võtmas konservatiivsemat suunda. Seetõttu soovitakse potentsiaalselt vahetada fraktsioone Euroopa Parlamendis.

Sellele on aga Simson vastu ning see ajendas teda saatma mõnekümnele keskerakondlasele järgneva kirja. «See väljaütlemine [erakonna esimehe Mihhail Kõlvarti öeldu fraktsiooni muutmise teemal – toim] ning viimased arengud viitavad selgelt, et erakonna tänane juhtladvik on otsustanud lõpetada Keskerakonna kuulumise ALDE poliitilises perekonnas ning seeläbi lahkuda ka Euroopa Parlamendi Renew Europe fraktsioonist, kuhu me liberaalidena kuulume. Kuuldavasti on uueks sihtkohaks Euroopa konservatiivide ja reformistide grupp ECR, mis peegeldavat paremini Keskerakonna vaateid. Ma ei nõustu selle arvamusega ning olen kategooriliselt vastu liitumisele ECRiga,» kirjutab Simson.

Tagasi üles