Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
5916 2730

SÕLMKÜSIMUS Puud pole Tallinnas prioriteet

Copy
Ka Veerenni tänaval olid puud poolraagus juba suve hakul.
Ka Veerenni tänaval olid puud poolraagus juba suve hakul. Foto: Sander Ilvest

Tänavu kaotas Tallinn haljastusosakonna ning linnavalitsuse süsteemist lahkusid mitmed valdkonna eksperdid. Roheluse kadumise pärast muretsevate linlaste hääl kõlab aga järjest raevukamalt.

Kui tallinlane Tiit Klaos Gonsiori tänaval aknast välja vaatab, siis võiks ta kergesti arvata, et käes on novembri lõpp. Suured pärnad, mis küündivad neljakorruselisest majastki kõrgemale ja pakkusid tänaval kõndijaile silmailu ja varju nii palju aastaid, on täiesti raagus. Seda, mis puudega juhtunud on, Klaos ei tea, kuid oletab, et mõjuma on hakanud paari aasta tagune tänavaremont, mille käigus Gonsiori tänav «sügavalt ja laialt üles kaevati».

Need puud, mis jäid kaevikust veidi eemale telemaja poole, on edasi kenasti rohelised, kuid vähemasti üks tänavatöödele lähemal olnud puu kuivas Laulupeo ja Gonsiori tänava nurgal ära juba mõne aja eest.

«Saeti maha ka!» märgib Klaos. Ja lisab mõtlikult: «Puu või inimene võib olla elujõudu täis, kuid siis, kellegi teise valesti käitumise tõttu, korraga teda järgmine päev enam pole…»

Tagasi üles