Päevatoimetaja:
Margus Martin

EKRE noorteühenduse juht lahkub erakonnast ja liitub Keskerakonnaga (1)

Copy
Keskerakonna büroo.
Keskerakonna büroo. Foto: Tairo Lutter

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) noorteühenduse juht Enelis Vaikla lahkub erakonnast ja liitub Keskerakonnaga, kuna leiab, et teda sooviti ära kasutada.

Vaikla liitus enda sõnul EKREga juuni algul usus, et tegu on tõeliselt Eesti parima erakonnaga, kes seisab riigi, rahva ja laste heaolu eest. «Kuid minu liitumine eelnes sündmustele, mis on viinud erakonna vabalangusesse. Asjaolu, et vahetult peale Euroopa Parlamendi valimisi ja napilt enne erakonna kongressi otsustas erakonna juhtkond välja heita erakonna asutajaliikmeid, riigikogulasi ja ainsa «vastaskandidaadi» esimehe kohale, tundus juba toona mulle väga imelik ja kahtlane. Kuid mida aeg edasi, seda rohkem on paista, et ka mind sooviti vaid ära kasutada, et näidata, kuidas erakonna noorteühendus saab uuesti loodud minu eestvedamisel,» märkis Vaikla.

Vaikla sõnul osutus see vaid meediatrikiks avalikkusele, kuigi erakonna juhtkond otsustas, et noorteühenduse juhi määravad vaid erakonna juhid ja selleks peab olema vaid keegi noormees. «Minul ei ole vahet, kas noorteühendust juhib naine või mees, kuid minu arusaamaga demokraatiast see kokku ei lähe, et noorteühenduse töökorraldust otsustab erakonna esimees ning lähtub vaid määramisel sootunnustest, mida inimese võimetest,» leidis Vaikla.

Vaikla lisas, et sellepärast ei saa ta jätkata erakonnas, mille eesmärk ei ole mitte esindada võimalikult hästi Eesti rahvast ja oma valijaid, vaid kitsalt väiksema rühma isiklikke huve kenaks toimetulekuks. «Samal ajal on aga suuri muutusi läbi elamas Keskerakond, mis paistab siiralt tahtvat õppida mineviku vigadest ning kasvada suurimaks rahvaparteiks, kes seisab ka päriselt Eesti inimeste toimetuleku, julgeoleku ja ellujäämise eest. Seetõttu olen otsustanud liituda Eesti Keskerakonnaga ja erakonna noorteühendusega,» sõnas Vaikla.

Tagasi üles