Päevatoimetaja:
Margus Martin

Eesti kübersaadik pälvis maineka küberjulgeolekuauhinna

Copy
Eesti kübersaadik Tanel Sepp pälvis maineka auhinna.
Eesti kübersaadik Tanel Sepp pälvis maineka auhinna. Foto: Välisministeerium

5. septembril pälvis välisministeeriumi digi- ja küberdiplomaatia osakonna peadirektor ning Eesti küberjulgeoleku erivolitustega diplomaatiline esindaja Tanel Sepp maineka Billingtoni küberjulgeolekupreemia.

Auhind anti üle Ameerika Ühendriikide pealinnas Washingtonis toimunud küberjulgeolekukonverentsil Billington Cybersecurity Summit.

Auhinna väljaandjate sõnul pälvis Sepp tunnustuse selle eest, et ta on alates 2012. aastast mänginud üha suuremat rolli rahvusvahelise kogukonna ühendamisel mõistmises, et küberjulgeolek nõuab rahvusvahelisi pingutusi ning see on seotud inimõiguste ja digivabaduse kaitsega. «Oma pikale diplomaadikarjäärile toetudes on härra Sepp tegutsenud jõuliselt selle nimel, et tunnistataks vajadust kaitsta digimaailma, sest see aitab viia ideid ja teenuseid maailmani läbipaistvamalt, tõhusamalt ja kiiremini. Ta tegeleb aktiivselt rahvusvaheliste küberõppuste, töörühmade ja standardite väljatöötamise ja rakendamisega, ning teda peetakse üheks juhtivaks küberpoliitikaeksperdiks maailmas.»

Auhinna pälvinud Sepp ütles, et tegemist on suure tunnustusega kogu küberdiplomaatia valdkonnale ja selle edendajatele.

Välisministeeriumi digi- ja küberdiplomaatia osakonna peadirektorina oli Sepal muu hulgas võtmeroll selles, et mullu detsembris käivitus Tallinna mehhanism, mis pakub võimalust pikas perspektiivis tugevdada Ukraina süsteemset valmisolekut ja vastupidavust küberrünnakute korral.

Tagasi üles