Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

LASNAMÄE SAAGA Jurtšenko saatus on noateral. «Me ei vaja tinasõdurit, kes räägib musta valgeks.»

Copy
Julianna Jurtšenko (keskel) ja Jevgeni Ossinovski
Julianna Jurtšenko (keskel) ja Jevgeni Ossinovski Foto: Sander Ilvest

Eestikeelsele õppele ülemineku teemal ebamääraseid seisukohti väljendanud ja seetõttu tule all olev Lasnamäe linnaosavanema kandidaat Julianna Jurtšenko on käinud sel nädalal ringkäigul erinevate Tallinna võimuerakondade juures. Samal ajal tahavad pealinna nelikliidu esindajad oma positsiooni tugevdada volikogus, kus nende ülekaal on endiselt napp.

Lasnamäe linnaosavanema koht on veskikivina sotside kaelas kevadisest võimupöördest saadik. Esialgne kandidaat Tatjana Lavrova langes avalikkuse ja koalitsioonipartnerite survel. Seejärel oli paar kuud pausi – nagu tagantjärele selgus, siis arvatavasti sel põhjusel, et valitud kandidaat Jurtšenko oli lapseootel –, kuni lõpuks Jurtšenko kandidatuuriga välja tuldi.

Ka enne võimupööret Lasnamäe linnaosavanemana töötanud Jurtšenko värbamise plaan tekitas aga üsna samasuguseid reageeringuid nagu eelmise kandidaadi Lavrova puhul. Kohe tõsteti fookusesse tema juulikuine Päevalehe artikkel «Õpetajad pole süüdi, et siiani keegi neilt keelt ei nõudnud – see õudne reform tuleb ära jätta».

Tagasi üles