Päevatoimetaja:
Andres Einmann
(+372) 507 3066

Zelenskõi rääkis lähiaja julgeolekukohtumistest partneritega (1)

Copy
Lvivis pärast venelaste raketirünnakut.
Lvivis pärast venelaste raketirünnakut. Foto: Anastasiia Smolienko/Ukri/SIPA/Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi teatas kolmapäeval, et võimud valmistavad ette kohtumisi Euroopa partneritega, et arutada eelkõige Ukraina õhutõrjet, võimekusi rindel ja riigi ülesehitamist, vahendas uudistekanal Ukrinform.

«Valmistame ette olulisi kohtumisi oma partneritega. Midagi, mis võib ja peaks tugevdama meie positsioone. Mitte ainult Ukraina, vaid meie kõigi julgeolekuolukorda Euroopas ja maailmas, kes tahame selle sõja lõppu ja tõelist ühistööd selle nimel, et julgeolek enam kunagi kokku ei kukuks,» seletas riigipea.

«See nädal, järgmine nädal ja kogu september peab olema meie kõigi jaoks produktiivne. Eelkõige puudutab see õhutõrjet, meie võimeid rindel ja ülesehitustöös. Valmistame ette olulisi asju,» rääkis president.

Zelenskõi tõi ülesehitustööga seoses välja, et õhtuks olid päästetööd lõppenud Lvivis ja Krõvõi Rihis, kus inimesed kannatasid täna Venemaa raketirünnakute tõttu.

«Kahjustada said taas tavalised majad ja tsiviilinfrastruktuur. Ohvreid on palju. Kõik on saanud vajalikku abi. Kahjuks hukkus Lvivis seitse inimest. Avaldan kaastunnet nende peredele ja lähedastele!» ütles president.

Zelenskõi sõnul on oluline, et maailm seda terrorit näeks ja sellele reageeriks.

«Olen tänulik kõikidele poliitilistele ja avaliku elu tegelastele, olen tänulik igale riigijuhile, kes toetab Ukrainat ja ukrainlasi ning mõistab hukka Venemaa terrori. Samuti olen tänulik kõikidele Ukraina, Euroopa ja maailma ajakirjanikele – kõigile neile, kes räägivad ausalt toimuvast, sellest sõjast ja elude kaitsmise tähtsusest,» rõhutas president.

Tagasi üles