Päevatoimetaja:
Margus Martin
(+372) 507 3066

Zelenskõi sõnul on Kurski operatsiooni eesmärgid täitmisel

Copy
Ukrainlaste soomusmasin BMP-1 Sumõ oblastis.
Ukrainlaste soomusmasin BMP-1 Sumõ oblastis. Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles kolmapäeval rahvale tehtud igaõhtuses videopöördumises, et täitmisel on kõik ülesanded, mis seatud Ukraina kaitsejõudude käimasolevale operatsioonile Venemaa Kurski oblastis, vahendas uudistekanal Ukrinform.

Riigipea sõnul on operatsioon ühtlasi praegu suurim allikas sõjavangide niiöelda vahetusfondi täiendamiseks.

«Ukraina armee ülemjuhataja Oleksandr Sõrskõi tegi igapäevase aruande iga rindeosa kohta. Eriti Pokrovski, Toretski ja Kurahhove suundade kohta. Eraldi tõi ülemjuhataja välja Kurski oblastis, kus on väga oluline, et meie operatsioonile seatud eesmärgid saaksid täidetud,» rääkis president.

Riigipea tänas ühtlasi iga seal asjaosalist sõdurit, seersanti ja ohvitseri.

«Praegu on see operatsioon jätkuvalt suurim vangide vahetusfondi täiendamine,» jätkas president.

Zelenskõi ütles päev varem intervjuus meediakanalile NBC News, et Ukraina kavatseb Venemaa Kurski oblasti alasid määramata ajaks enda valdusesse jätta.

Zelenskõi sõnul kavatseb Ukraina territooriumi enda valdusesse jätta, sest see on võiduplaani lahutamatu osa. Samas lisas president, et avaldab selle kava rahvusvahelistele partneritele, mille seas Ühendriikidele. Küsimusele, kas Ukraina plaanib oma pealetungi Venemaa territooriumil laiendada, vastas Zelenskõi, et ei saa seda arutada.

«Ma ei ütle, vabandust, ma ei saa sellest rääkida. See on nagu meie, selle, Kurski operatsiooni algusega. Kogu lugupidamise juures ma ei saa sellest rääkida, ma arvan, et edu on ootamatult väga lähedal,» ütles Zelenskõi.

Samas märkis NBC, et Kurski operatsioon tuli üllatusena Ukraina liitlastele ja eelkõige Ühendriikidele.

«Jah, me ei teavitanud kedagi ja see ei ole umbusaldamise küsimus,» ütles Zelenskõi.

President lisas, et Kiievi vasturünnak ebaõnnestus omal ajal suuresti seetõttu, et seda reklaamiti, andes venelastele aega valmistuda.

Tagasi üles