Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

SUURE-LÄHTRU JUHTUM Naine sai süüdistuse oma imiku tapmises ja laibarüvetamises

Copy
Surnud imik leiti Suure-Lähtrust talvel.
Surnud imik leiti Suure-Lähtrust talvel. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Prokuratuur esitas 31-aastasele naisele süüdistuse Suure-Lähtrus oma lapse tapmises ja laibarüvetamises. Vanemprokurör tõi välja, et laps lämmatati ja talle oli tekitatud mitmeid vigastusi.

Lääne ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Eliisa Sommeri sõnul viitavad kriminaalmenetluses kogutud andmed, et 31-aastane naine, olles teadlik oma rasedusest, sünnitas iseseisvalt elusa ja ajalise poisslapse.

«Süüdistuse kohaselt põhjustas 31-aastane naine pärast lapse sünnitamist vastsündinule enda tegevusega surma, kui rebis nabanööri platsenta küljest ning sulges lapse õhuruumi. Lisaks tekitas 31-aastane naine süüdistuse järgi lapsele pindmisi nahavigastusi pea piirkonnas, kehal, jalgadel ja kätel,» sõnas Lääne vanemprokurör teisipäeval.

«Prokuratuur süüdistab 31-aastast naist laibarüvetamises, mis süüdistuse järgi seisnes selles, et naine ei matnud vastsündinu surnukeha üldtunnustatud kommete järgi, vaid viis alasti surnukeha põllule, kust selle leidis 5. veebruari ennelõunal sama küla majapidamisest pärit koer,» rääkis vanemprokurör ning lisas, et kohtueelse menetluse käigus tuvastatud tõendid viitavad, et naine ei teavitanud kedagi lapse surmast.

Kohtueelse menetluse viis läbi Lääne prefektuur.

Süüdistatava kaitsja Robert Sarv on varem öelnud, et naise puhul on tegu «täiesti tavalise inimesega, kes sattus isikliku tragöödia keskele». «Tegu pole kuritegelike käitumismaneeridega inimesega, puudub varasem karistatus, tal on olemas kindel elu- ja töökoht. Ta on läbi teinud väga raske ja traagilise olukorra,» hindas kaitsja.

Naise vahi all hoidmise kohta sõnas Sarv, et ilmselt on prokuratuuri soov naine vaimselt murda. «Me räägime inimesest, kellel on kogu elu veel ees, aga selle menetlusega tekitatud hingehaavu tuleb lappida veel pikki aastaid. Aga eks tuleb ka Eestis uued kannatused läbi teha ja siis saab hakata kohtumenetluses tõde välja selgitama,» ütles Sarv juulis.

Suure-Lähtrust leiti imiku surnukeha

5. veebruaril helistas häirekeskusele Läänemaal Suure-Lähtrus asuva talu perenaine, kes teatas, et nende koer tõi talu terrassile surnud imiku.

Politsei korraldas pärast lapse leidmist suure maastikuotsingu ja muu info kogumise, mille kaudu jõuti lapse võimaliku emani. Lapse surnukehalt võetud DNA abil tehti kindlaks, et beebi sünnitas toona 30-aastane naine, kes viibis nende tulemuste selgudes juba välismaal.

Politseikoostöö tulemusel ning rahvusvaheliselt tagaotsitavaks kuulutatud naise pidas Maroko politsei 9. märtsil kinni. Sealses vanglas viibis ta kuni juulikuuni, mil ta Eestisse jõudis. Pärnu maakohus tegi otsuse vahistada naine kuni kaheks kuuks.

Copy
Tagasi üles