Päevatoimetaja:
Margus Martin

ÜLEVAADE Eelmisel nädalal leiti vanglatest narkootikume ja visati valvurit uriiniga

Copy
Viru vanglas leiti läbiotsimiste käigus keelatud aineid mitmel korral.
Viru vanglas leiti läbiotsimiste käigus keelatud aineid mitmel korral. Foto: Marianne Loorents

Justiitsministeeriumi vanglateenistuse ülevaatest on näha, et kinnipeetavad on kuskilt hankinud ja tarvitanud keelatud ained. Ning kui alles üle-eelmisel nädalal vanglates alaealisi ei olnud, siis täna on neid kinnipidamiskohtades juba kolm.

Kui eelmise nädala esmaspäev ja teisipäev olid vanglates rahulikud, siis kolmapäeval leiti Viru vangla kinnipeetava kambri läbiotsimisel keelatud esemeid ja aineid. Positiivse tulemuse andis ka läbiotsimise järel tehtud narko kiirtest. 

Ka laupäeval leiti vangidelt aineid, millele vanglas ligipääsu olla ei tohiks: 30. augustil tehti Viru vangla ühes eluosakonnas täielik läbiotsimine, mille käigus leiti keelatud esemeid ja aineid.

Tartu vangla kinnipeetava kambrist leiti aga neljapäeval etanooli sisaldusega desoaine, mis on vanglas keelatud. Ka hoidsid valvurid neljapäeva jooksul Tallinna vanglas ära enesetapukatse. 

Reedel viskas üks Tallinna vangla kinnipeetav telefoniga ametnikku, kes tõsiseid vigastusi ei saanud. 31. augustil ehk laupäeval viskas Tartu vanglas kinnipeetav valvurit aga uriiniga.

Eelmisel pühapäeval vanglates intsidente ei juhtunud.

  • 1. septembri seisuga on vanglates kokku 1729 inimest, kellest süüdimõistetuid 1436 ja vahistatuid 293. Mehi on vanglates 1646, naisi 83, eluaegseid 31, alaealisi kolm. 
  • Avavanglates kannab karistust 216 inimest.
  • Kriminaalhooldusel on 2788 inimest, kellest 58 on alaealised ja 412 vanuses 18–21, üldkasulikule tööle määratuid on neist 727 inimest, elektroonilisele järelevalvele allutatuid 76.
Tagasi üles