Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa
(+372) 507 3066

Venezuela kohus andis välja opositsiooniliidri vahistamismääruse

Copy
Kaader augustikuus aset leidnud president Nicolás Maduro vastaselt meeleavalduselt.
Kaader augustikuus aset leidnud president Nicolás Maduro vastaselt meeleavalduselt. Foto: Carlos Tischler/Scanpix

Venezuela kohus andis esmaspäeval välja vahistamismääruse opositsiooni presidendikandidaadi Edmundo González Urrutia suhtes, kes väidab, et võitis juulis korraldatud presidendivalimised, teatas prokuratuur.

«Kohus rahuldas prokuratuuri taotluse Edmundo González Urrutia vahistamiseks tõsiste kuritegude eest,» seisis ametlikus avalduses.

Prokuratuur oli varem päeval avaldanud sotsiaalmeedias oma taotluse kohtule, milles loetles üles väidetavad kuriteod, mis tulenevad opositsiooni veendumusest, et president Nicolás Maduro ja tema liitlased võltsisid 28. juulil toimunud presidendivalimiste tulemust.

USA, Euroopa Liit ja mitmed Ladina-Ameerika riigid on keeldunud tulemust tunnustamast ilma üksikasjalikke hääletustulemusi nägemata.

Pensionil diplomaat González Urrutia, kes vahetas valimistel viimasel hetkel välja opositsiooniliidri Maria Corina Machado, on ennast pärast valimisi varjanud.

Üle 700 inimese, kes peeti kinni pärast Venezuela vaieldavaid presidendivalimisi puhkenud meeleavaldustel, on toimetatud range režiimiga vanglatesse, teatas laupäeval inimõigusrühmitus.

Kinnipeetavad, keda hoiti üle riigi politseijaoskondades, viidi viimase nädala jooksul kahte varem jõukude kontrolli olnud kurikuulsasse vanglasse, teatas Venezuela vanglate vaatluskeskus.

Paljudel juhtudel toimus see küsitavatel asjaoludel, kusjuures osa kinnipeetavate sugulasi ei teavitatud nende viimisest Tocuyito ja Tocoroni vanglatesse.

Tagasi üles