Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Juku-Kalle Raid riigikogulaste Hiina visiidist: kui me ei taha olla samas paadis, kus terroristlikud riigid, siis me ei tohi väisata neid (10)

Copy
Juku-Kalle Raid
Juku-Kalle Raid Foto: Konstantin Sednev

Eelmine nädal asus riigikogu Eesti-Hiina parlamendirühm Hiinasse visiidile, mille kuludest katab osa Peking. Juku-Kalle Raid, kes on parlamendi väliskomisjoni ja Tiibeti ning Taiwani sõprusrühma liige, on aga visiidi suhtes ülimalt kriitiline. 

Raidile ei meeldi, et riigikogu asespiiker Toomas Kivimägi (RE) eestvedamisel toimub Hiinasse visiit, sest tegu on riigiga, mis teeb avalikult äri Venemaaga. «Venemaa, Hiina, Iraani ega ühegi terroristliku riigiga ei tohi teha äri business as usual,» sõnas Raid.

Visiit Hiinasse tundub Raidile silmakirjalik, sest visiidi sihtkohariik aitab kaasa Venemaa sõjategevusele Ukrainas. «Hiina on väga suur ähvardus. Hiina toetab Venemaad sõjaliselt. Tahaks Kivimäe ja nende tüüpide nägusid näha, kes käivad ja ajavad Hiinaga asju. Samal ajal tarnib Hiina Vene sõjaväele mikrokiipe, mida on vaja rakettide jaoks, et rünnata riiki, mida Kivimägi puldist justkui kaitseb.»

Tagasi üles