Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

GRAAFIKUD Liisa Pakosta ei taha ministeeriumis preemiaid kärpida: «Olen sundinud inimesi lausa öösel töötama!» (31)

Copy
Liisa Pakosta ei soovi oma maja ametnike arvu kärpida, kuid kohtunike arvu vähendamist probleemiks ei pea.
Liisa Pakosta ei soovi oma maja ametnike arvu kärpida, kuid kohtunike arvu vähendamist probleemiks ei pea. Foto: Taavi Sepp

Justiitsministeeriumi töötajate arv, palgad ja preemiad on viimastel aastatel kasvanud nagu pärmi peal, kuid nende kärpimist ei pea justiits- ja digiminister Liisa Pakosta (E200) eriti võimalikuks, see-eest kohtunike kärpimist ta probleemiks ei pea ja juba alustas sellega.

Ministeeriumi töötajate arv on tõusnud mõne aastaga 17 protsenti ja palgafond ligi 30 protsenti. Seal töötab tänavu 177 inimest, aastal 2021 töötas 147. Rahandusministeeriumi andmeil teenisid justiitsministeeriumis töötavad inimesed mullu keskmiselt 3186 eurot kuus ja lisaks said keskmiselt 425 eurot (12 protsenti) kuus preemiaid-tulemustasusid (vt graafik).

Sel kuul said näiteks erakorralist tulemuspalka kaks ametnikku (üks 1500 ja teine 2000 eurot) «vanglameditsiini ühendamiseks vajalike ettevalmistuste, läbirääkimiste, õigusaktide sisendite ja lepingute koostamise ning üldise lahenduse saavutamise eest», mis kõlab nagu ette nähtud tööülesannete täitmine.

Tagasi üles