Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

PILTUUDIS Alanud kooliaasta tõi elevust, ootusärevust ja suuri muudatusi koolides üle Eesti

Copy
Tuttuue Rae riigigümnaasiumi tunnuslauseks on koolijuhi Sirje Kautsaare sõnul «Arene, üllata, korda, naudi». Sel aastal alustasid seal kooliteed 176 kümnendikku ning endise Rae gümnaasiumi 11. ja 12. klassi õpilased.
Tuttuue Rae riigigümnaasiumi tunnuslauseks on koolijuhi Sirje Kautsaare sõnul «Arene, üllata, korda, naudi». Sel aastal alustasid seal kooliteed 176 kümnendikku ning endise Rae gümnaasiumi 11. ja 12. klassi õpilased. Foto: Konstantin Sednev

Eile alustati enamikus koolides pidulikult uut kooliaastat. Eriti oluline oli päev 1. ja 10. klassi õpilastele ning neile, kes uutesse koolidesse suundusid.

Kuid eriline oli päev ka varem vene õppekeelega koolides, sest sellest õppeaastast alustavad 1. ja 4. klassi õpilased seal õppetööd ainult eesti keeles.

Tänavu avati ka neli uut riigikooli ja üldhariduskoolides õpib 1000 õpilast enam kui mullu ehk 165 000 õppurit, kellest 15 000 alustas esimest korda kooliteed ning 4000 asusid õppima riigigümnaasiumidesse. Prognoosi järgi jätkub õpilaste koguarvu kasv veel järgmisel kahel õppeaastal.

Tagasi üles