Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Martin Herem liitus kaitsetööstusettevõttega Frankenburg Technologies

Copy
Endine kaitseväe juhataja Martin Herem liitus Milrem Roboticsi meeskonnaga.
Endine kaitseväe juhataja Martin Herem liitus Milrem Roboticsi meeskonnaga. Foto: Sander Ilvest

Martin Herem liitus kaitsetööstusettevõttega Frankenburg Technologies.

Alates septembrist asub endine kaitseväe juhataja kindral Martin Herem tööle kaitsetööstusettevõttes Frankenburg Technologies strateegilise nõustajana.

Frankenburg Technologies on 2024. aastal asutatud kaitsetehnoloogia ettevõte, mille fookuses on uuenduslike ja masstootmisele valmis õhutõrjesüsteemide, sealhulgas rakettide arendamine ja tootmine.

«Raketitehnoloogiate arendamisel ja müümisel on kriitiline edutegur põhjalik arusaam sõjalisest vajadusest. Mul on hea meel, et Frankenburgi missiooni toetamiseks on meiega liitunud Eesti ja Euroopa üks silmapaistvamaid sõjalisi liidreid,» ütles ettevõtte kaasasutaja Taavi Madiberk.

Ta lisas: «Tehnoloogiline ülekaal ja kaasaegsed masstootmise lahendused on vaba maailma turvalisuse ja jõukuse nurgakivid.»

Tema sõnul on Frankenburgil suur ambitsioon – lahendada probleem, mis kummitab Ukrainat ja sõjaväelasi kogu maailmas. «Et võita järgmine sõda, peavad õhutõrjelahendused muutuma kordades odavamaks ning neid tuleb suuta toota massiliselt.»

Kindral Herem oli Eesti kaitseväe juhataja 2018. aasta detsembrist kuni 2024. aasta juuni lõpuni. Aastatel 2013–2016 töötas ta kaitseväe akadeemia ülemana ning 2016–2018 kaitseväe peastaabi ülemana. Herem jätkab ka tööd ettevõttes Milrem Robotics.

Tagasi üles