Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
(+372) 507 3066

Zelenskõi: Venemaa iga rünnak näitab vajadust viia sõda vaenlase koju

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: VALENTYN OGIRENKO / Scanpix

Iga Vene armee rünnak Ukraina linnadele ja küladele on kinnitus, et sõda tuleb suruda sinna, kust see Ukrainasse toodi, sõnas pühapäeval Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi, kelle sõnu vahendas uudistekanal Ukrinform.

«Venemaa ründas täna taas jõhkralt Harkivi. Praeguse seisuga on viga saanud ligi viiskümmend inimest. Kõik saavad vajalikku abi,» rääkis riigipea.

Vigasaanute seas on seitse last.

Zelenskõi sõnul töötavad päästemeeskonnad endiselt rusudes, sest keegi võib siiani lõksus olla.

President rõhutas, et sissetungijad ründasid taas tavalisi tsiviilobjekte ehk kaubanduskeskust, spordipaleed ja linnamaju.

«Iga õhulöök Harkivile ja teistele linnadele ja küladele tõestab meie taktika õigsust ning seda eriti Kurski oblastis, et me peame tõrjuma sõja tagasi sinna, kust see Ukrainasse toodi, ja mitte ainult Venemaa piirialadele,» seletas Zelenskõi.

Viimase nädala jooksul lasid Venemaa okupatsiooniväed Ukraina asulate suunas üle 160 erinevat tüüpi raketi, 780 liugpommi ja 400 drooni.

Zelenskõi rõhutas juba varem päeval veel kord vajadust vastata vaenlase kurjusele kauglöökidega.

«On täiesti õiglane, et ukrainlased saaksid reageerida Venemaa terrorile täpselt nii, nagu vaja, et see peatada. Iga päev ja iga öö on meie linnad ja külad vaenlase rünnakute all,» rääkis Zelenskõi.

«Ainuüksi viimase nädala jooksul on Venemaa kasutanud meie rahva vastu üle 160 erinevat tüüpi raketi, 780 juhitavat pommi ja 400 erinevat tüüpi ründedrooni,» märkis president.

Riigipea rõhutas, et Ukraina vajab õiglase vastuse andmiseks rohkem toetust, et kaitsta ja kindlustada Ukraina linnu Venemaa agressiooni eest.

«Otsus kauglöökide kohta Venemaalt rakettide stardiplatside pihta, Venemaa sõjalise logistika hävitamine koos rakettide ja droonide allatulistamisega – kõik see aitab vastu seista Vene kurjusele,» lõpetas Zelenskõi.

Tagasi üles