Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
(+372) 507 3066

Julianna Jurtšenko: toetan täielikult üleminekut eestikeelsele haridusele (11)

Copy
Lasnamäe linnaosavanema kandidaat Julianna Jurtšenko.
Lasnamäe linnaosavanema kandidaat Julianna Jurtšenko. Foto: Sander Ilvest

Endine keskerakondlane ning sotside kandidaat Lasnamäe linnaosavanema kohale Julianna Jurtšenko teatas pühapäeval sotsiaalmeedia postituses, et ta toetab täielikult üleminekut eestikeelsele kooliharidusele.

«Seoses minu kandidatuuriga Lasnamäe linnaosa vanema ametikohale on avalikkuses tõusnud esile küsimusi eestikeelsele haridusele ülemineku teemal. Esiteks, toetan täielikult üleminekut eestikeelsele haridusele. See pole pelgalt poliitiline seisukoht, vaid sügavalt isiklik veendumus,» kirjutas Jurtšenko.

Ta märkis, et ühtne eestikeelne haridussüsteem on Eesti ühiskonna sidususe ja riigi tuleviku seisukohalt hädavajalik. Eestikeelne haridus loob aluse, millele toetub rahva kestvus ja riiklik iseseisvus.

«Teiseks, mõistan täielikult, et see üleminek ei ole lihtne. Selleks, et tagada kvaliteetne ja kaasav haridussüsteem kõigile lastele, peame investeerima nii õpetajate väljaõppesse kui ka õpilaste toetamisse. Üleminekuprotsessi tuleb hoolikalt juhtida, et iga laps saaks vajalikku tuge ja kohandusi, et edukalt eestikeelses koolis toime tulla. Just selle mõttega on koostatud Tallinna eestikeelsele haridusele ülemineku programm,» kirjutas Jurtšenko.

Jurtšenko lisas, et tema senine tegevus ja väljaütlemised on alati olnud suunatud sellele, et luua edasiviivaid lahendusi, mitte takistada või aeglustada üleminekut.

«Olen valmis tegema koostööd kõigi osapooltega – õpetajate, lastevanemate ja kohalike kogukondadega, et leida parimad lahendused, mis toetavad laste arengut ja tagavad nende eduka kohanemise eestikeelses haridussüsteemis,» lubas Jurtšenko.

Jurtšenko lisas, et tema üks eesmärk on toetada Tallinna abilinnapead Aleksei Jašinit ning töötada selle nimel, et kõigil lastel, sõltumata nende emakeelest, oleks võrdsed võimalused saada kvaliteetset haridust.

«Eestikeelsele haridusele üleminek on samm, mis viib meid tugevama ja ühtsema Eesti poole,» kirjutas ta.

Julianna Jurtšenko pälvis juuli lõpus suurt tähelepanu Eesti Päevalehes ilmunud arvamuslooga, milles ta märkis, et venelastest õpetajad pole süüdi selles, et neilt keegi varem eesti keele oskust ei nõudnud ning eestikeelsele õppele ülemineku «õudne reform tuleb ära jätta».

Sotsid esitasid kolmapäeval Julianna Jurtšenko Tallinna Lasnamäe linnaosavanema kandidaadiks. Jurtšenko oli 2022. aastast kuni tänavu kevadeni Mihhail Kõlvarti linnavalitsuse ajal Lasnamäe linnaosavanem. Kolmapäeval astus ta Keskerakonnast välja.

Tagasi üles