Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Vseviov arutas USA Kongressi delegatsiooniga julgeolekuküsimusi

Copy
Välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov
Välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov Foto: Madis Veltman

Välisministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov kohtus laupäeval Eestis visiidil viibiva USA Kongressi delegatsiooniga, kellega arutati USA panust Baltikumi kaitse- ja heidutushoiaku tugevdamisse ja Ukraina võidule aitamist Venemaa algatatud agressioonisõjas.

Kongressi delegatsiooni kuulusid senaatorid Mark Kelly ja Ted Budd ning esindajatekoja liikmed Mike Rogers, Adam Smith, Dale Strong ja Ritchie Torres. Välisministeeriumi teatel rõhutas Vseviov kohtumisel USA poliitilise ja sõjalise juhtrolli tähtsust Euro-Atlandi piirkonnas. Ta tõstis esile kak Eesti kaitsekulutusi, mis ulatuvad tänavu 3,4 protsendini SKP-st ja mis lähiaastatel kasvavad veelgi. Vseviov märkis, et Eesti enda kaitsekulutustele lisanduv USA julgeolekuabi võimaldab mitmeid võimearendusprojekte kiiremini ellu viia ja seeläbi Eesti kaitsevõimet ennaktempos tugevdada.

Kohtumisel kõneldi ka Venemaa agressioonist Ukraina vastu, mille lõpptulemusel on otsene mõju Euro-Atlandi piirkonna julgeolekule ning demokraatlike väärtuste ja reeglitel põhineva maailmakorra püsimisele, mistõttu on Ukraina võidule aitamine kogu demokraatliku maailma huvides.

Tagasi üles