Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

KESKPÄEVATUND Sotside toiduahel on sama efektiivne kui Keskerakonnal (3)

Copy
Julianna Jurtšenko
Julianna Jurtšenko Foto: Sander Ilvest

Ajakirjanikud Priit Hõbemägi, Ainar Ruussaar ja Marek Strandberg leidsid laupäeval Kuku raadio saates «Keskpäevatund», et sotsiaaldemokraatide toiduahel on kujunenud Tallinna linnas sama efektiivseks, kui oli varem Keskerakonnal.

Strandberg leidis, et aastaid Tallinnas eksisteerinud Keskerakonna toiduahel on jäänud samaks, sotsid on selle lihtsalt Keskerakonnalt üle võtnud.

Ruussaar meenutas, et sotside üks lubadusi kevadel võimule tulles oli Keskerakonna toiduahela purustamine. «Minu jaoks tähendab toiduahela purustamine midagi muud, kui selle ülevõtmine,» märkis ta.

Strandbergi sõnul oli Tallinna võimuvahetuse ajal ühiskonna ootus, et linnavõim lõpetab suhtluse keskerakondliku broilerifarmiga, kuid linnapea Jevgeni Ossinovski ja teised sotsiaaldemokraadid tegid platsi puhtaks ainult formaalselt.

«Mihhail Kõlvarti juhitud Keskerakond elimineeriti, aga sealt imetakse jätkuvalt sama DNAga inimesi võimu juurde ja olemuslikult ei muutu sellest linnas midagi. Kui inimene on kord koolitatud Keskerakonnas olema empaatiavõimetu kaabakas, on ta seda edasi ükskõik millises erakonnas. Inimesed tunnevad end petetuna, sest olemuslikult ei muutu midagi,» nentis Strandberg.

Ruussaar ennustas, et praegune Tallinna nelikliit püsib järgmiste valimisteni hoolimata endise keskerakondlase Julianna Jurtšenko nimetamisest Lasnamäe linnaosavanema kandidaadiks, kuna võimuliidul lihtsalt ei ole mänguruumi.

«EKREt ega Keskerakonda ei saa koalitsiooni võtta. Sotsid on valinud oma poliitika, nad noolivad venekeelset valijat ja võtavad üle Keskerakonnale omistatud poliitikat,» märkis Ruussaar.

Hõbemäe sõnul on viimasel ajal levinud hüüdlause: «Sotsid on uus Keskerakond».

«Keskerakonna-aegne Lasnamäe valitsejanna Julianna Jurtšenko saab võib-olla samale kohale tagasi sotsina. Tema on ainult haiguse sümptom, juurpõhjus peitub selles, et alati on olemas erakond, kes saab aru, et kui ligi pool Tallinna elanikkonnast on venelased, oleks rumal nende häältega mitte tegeleda,» lausus Hõbemägi.

Ta lisas, et Jurtšenko esitamisel Lasnamäe linnaosavanema kandidaadiks eeldavad sotsid, et inimestel justkui poleks iseseisvat mõtlemist või puudub neil ajalooline mälu.

«Inimene oli äsja Keskerakonna liige ja tuleb välja, et nüüd on ta täiesti koššer ellu viima üleminekut eestikeelsele kooliharidusele ja algatusi, et teha Tallinnast eesti linn,» ütles Hõbemägi.

Hõbemägi meenutas, et Jurtšenko pole esimene sotside esitatud kandidaat Lasnamäe linnaosavanema kohale pärast Tallinna võimuvahetust, kuid kõik kandidaadid on seni olnud kuidagi kahtlased või piiripealsed ning nad ei ole sellele kohale saanud.

«Sotsid tahavad näidata Lasnamäe inimestele, et kõik jätkub samamoodi, nagu Edgari ajal, vahe on ainult selles, et hääled ei lähe mitte Keskerakonnale, vaid sotsidele,» nentis Hõbemägi.

Tagasi üles