Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Hiina saatkond esitas Eestile vihase noodi riigikogu liikmete kohtumise pärast Tiibeti eksiilvalitsusega (15)

Kohtumine dalai-laamaga 24. aprillil 2024 Dharamsalas. Vasakult Tiibeti eriesindaja Ühendkuningriigis ja Põhja-Euroopas Sönam Tsering Frasi, Eleri Porroson, Henn Põlluaas, Andres Herkel, Tema Pühadus dalai-laama, Juku-Kalle Raid, Roy Strider, Tarmo Tamm ja Annabel Piiritalu.
Kohtumine dalai-laamaga 24. aprillil 2024 Dharamsalas. Vasakult Tiibeti eriesindaja Ühendkuningriigis ja Põhja-Euroopas Sönam Tsering Frasi, Eleri Porroson, Henn Põlluaas, Andres Herkel, Tema Pühadus dalai-laama, Juku-Kalle Raid, Roy Strider, Tarmo Tamm ja Annabel Piiritalu. Foto: Tenzin Choejor

Hiina saatkond Eestis esitas reedel välisministeeriumile noodi, kuna riigikogu liikmete delegatsioon sõitis reedel Indiasse Tiibeti eksiilvalitsuse korraldatavale demokraatia päevale.

Tiibeti toetusrühma esimees Juku-Kalle Raid (Eesti 200) ning liikmed Karmen Joller (RE) ja Ester Karuse (SDE) sõitsid reedel Tiibeti eksiilvalitsuse korraldatavale demokraatia päevale Dharamsalas Indias. Noot laekus välisministeeriumisse veel enne seda, kui riigikogu liikmed jõudsid Tallinna lennujaamas lennukile astuda.

Saatkond märkis noodis, et Xizang on olnud Hiina territooriumi lahutamatu osa iidsetest aegadest. Hiina väldib Tiibeti nime kasutamisest ning kutsub seda oma Xizangi provintsiks.

Tagasi üles