Päevatoimetaja:
Emilie Haljas

«Olin voodis pikali, leppisin surmaga»: riskirühmast väljas ei saa koroonavaktsiini ka raha eest (13)

Ka sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik Maia-Triin Kanarbik kinnitas Postimehele, et inimestele, kes riskirühma ei kuulu, ei ole võimalik end Covid-19 vastu vaktsineerida, ka tasu eest mitte.
Ka sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna nõunik Maia-Triin Kanarbik kinnitas Postimehele, et inimestele, kes riskirühma ei kuulu, ei ole võimalik end Covid-19 vastu vaktsineerida, ka tasu eest mitte. Illustratsioon: Artur Kuus

Sel sügisel saavad tasuta koroonavaktsiini vaid riskirühma kuuluvad inimesed. Kes riskirühma ei kuulu, peab lootma perearsti paindlikkusele, sest reeglite järgi ei saa kaitsesüsti ka tasu eest.

Eelmisel nädalal soovis Katrin Idla end sügishooajaks koroonaviiruse vastu vaktsineerida. Ta sai digiregistratuuris ennast kirja panna ning valida lähima koha, kus süsti teha. Teisipäeval läks ta vaktsineerimisele. 

«Kella 14 paiku lähen sisse ja õde ütleb, et istuge korra ja vaatame paberid üle. Siis ütleski, et terviseamet on saatnud keskustele juhendi. Mulle tõesti ei tulnud digiregistratuuris ette märget, et ma ei tohiks koroonavaktsiini saada,» ütles Idla. 

Tagasi üles