Päevatoimetaja:
Margus Martin

Regionaalhaiglas on pärast plahvatust tavapärane töö taastunud

Copy
Päästeamet PERHi ees.
Päästeamet PERHi ees. Foto: Madis Veltman

Päästeamet teeb plahvatuse järgselt Põhja-Tallinna Regionaalhaiglas (PERH) veel viimaseid töid, kuid haigla tavapärane rütm on taastunud. 

Neljapäeva hommikul plahvatas Põhja-Tallinna Regionaalhaigla (PERH) Mustamäe meditsiinilinnakus keldrikorrusel jäätmemahuti, mis tekitas kemikaalide lekke. Mahutis hoiustati kemikaale meditsiiniliste protseduuride läbiviimiseks.

Keemialeke sai eile lokaliseeritud ning pärast mitu tundi kestnud absorbendiga katmist ja mahuti ümber pumpamist suudeti leke piirata vaid lõhkenud mahutiga ruumi. 

Miks mahuti lõhkes, selgub Põhja päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Siim Palu sõnul edasise menetluse käigus. 

Töö regionaalhaigla Y-korpuses on reedeks taastunud, välja arvatud patoloogiaüksuse keldrikorruse ruumis, kus õnnetus aset leidis. Haigla juhatuse liige, ülemarst Kristo Erikson täpsustas, et plahvatus toimus tiivas, kus lahangule saadetud surnuid ei hoita ja lahanguid läbi ei viida. Ka ei mõjuta lekkinud kemikaalid tema sõnul lahangute tulemusi.

Ükski töötaja ega patsient samuti õnnetuses viga ei saanud. «Haigla operatiivstaap tänab nii haigla personali, kes tegutses kriisisituatsioonis kiirelt ja asjakohaselt kui ka päästeametit operatiivse koostöö eest,» ütles PERHi juhatuse esimees Agris Peedu.

Patsientidega, kellel neljapäeval toimunud õnnetuse tõttu vastuvõtt ära jäi, vōttis haigla ühendust ja leppis kokku uue visiidi. 

Tagasi üles