Päevatoimetaja:
Margus Martin

PERH-i EMO-s pidid kiirabiautod taas järjekorras ootama

Copy
Tallinna Kiirabi töö on tugevasti häiritud.
Tallinna Kiirabi töö on tugevasti häiritud. Foto: Tallinna kiirabi

Tallinnas asuvas Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) oli taas kiirabiautodest tekkinud järjekord, kui tipptunnil pidi kiirabibrigaad ootama lausa kaks tundi.

PERH-i erakorralise meditsiini keskuse juhataja Vassili Novak ütles ERR-ile, et EMO-s tekkis järjekord alates lõunast ning tippajal seisis järjekorras kuni kuus kiirabiautot ooteajaga kaks tundi, vahendab rahvusringhäälingu uudisteportaal.

«Täna oli suhteliselt raske päev. Oli suhteliselt palju raskeid haigeid, seekord oli eriti palju onkoloogilisi haigeid, kes vajasid suuremat arstiabi, lisaks mõned kardioloogilised ja neuroloogilised haiged, kellega tegelemine võttis samuti tavalisest rohkem aega,» ütles Novak.

Praeguseks on Novaki sõnul olukord paranenud.

Sarnane olukord leidis PERHi erakorralise meditsiini osakonnas aset ka 13. augustil. EMO juhi sõnul põhjustas kriisiolukorra suurel hulgal raskes seisundis patsiendite peaaegu üheaegne saabumine.

Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas rääkis juba maikuus Postimehele, et Tallinna haiglad ei suuda kiirabilt patsiente vastu võtta. Brigaadid ootavad tunde haigla ukse taga – seejuures teeninduspiirkond on sel ajal kiirabita.

Tagasi üles