Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

ANALÜÜS Michal mahendab Ligi ja Läänemetsa sõnavahetust palgafondimaksu teemal (15)

Copy
Sotsid eesotsas Lauri Läänemetsaga (vasakul) ja Jürgen Ligi kemplevad endiselt, millise nimega maksu siis õigupoolest koguma peaks hakkama.
Sotsid eesotsas Lauri Läänemetsaga (vasakul) ja Jürgen Ligi kemplevad endiselt, millise nimega maksu siis õigupoolest koguma peaks hakkama. Foto: Madis Veltman

Uuel valitsusel on läinud võrdlemisi libedalt, kui välja arvata üks seik, mis käib rahandusminister Jürgen Ligi (RE) ja sotside juhi Lauri Läänemetsa avaliku mõõduvõtmise kohta. Vaidluse sisu on Ligi välja käidud palgafondimaks (koalitsioonileppes seda pole), mille sotsiaaldemokraadid kohe põhja lasid.

Nädala alguses puhkuselt naasnud Läänemets valas oma tavapärases avameelses stiilis õli tulle veel juurde. Viimastel päevadel on see väljendunud verbaalses pingpongis Läänemetsa ja Ligi vahel, kus sotsid lubasid, et kui Ligi peaks välja tulema uute, koalitsioonileppes mitte olevate maksuideedega, siis käivad ka nemad välja uued maksuideed. Mida Ligi omakorda kommenteeris, samuti temale omase avameelsusega, järgmiselt: «Läänemets ei peaks nii palju lobisema.»

Peaminister Kristen Michali (RE) jaoks on see väike tõrvatilk värske valitsuse muidu nii heas koostöös. Mitte et suurt tüli oleks, Michal ise ka pigem muigab, et mõnes varasemas on hoopis teisel tasemel kisklemine olnud. Kuid et ei tekiks lumepalliefekti, maandab Michal juba ennetavalt pingeid. Ka eilsel valitsuse pressikonverentsil oli seda näha.

Tagasi üles