Päevatoimetaja:
Margus Martin

Põhja-Eesti regionaalhaigla keemialeke on kontrolli all

Copy
Päästeauto haigla ees. Pilt on illustratiivne.
Päästeauto haigla ees. Pilt on illustratiivne. Foto: Madis Veltman

Tallinnas Põhja-Eesti regionaalhaigla Y-korpuse keldrikorrusel paikneva mahuti plahvatuse tagajärjel tekkinud keemialeke on nüüdseks piiratud.

Keemiasukeldusvarustuses päästjatel õnnestus keemialeke lokaliseerida. Pärast mitu tundi kestnud absorbendiga katmist ja mahuti ümber pumpamist on suudetud leke piirata vaid lõhkenud mahutiga ruumi, teatas BNSile Põhja päästekeskuse pressiesindaja. Tuulutus- ja pumpamistööd kestavad tõenäoliselt reede hommikuni. Haiglas viibivaid patsiente olukord ei mõjuta.

Miks mahuti lõhkes, selgub edasise menetluse käigus. Keegi plahvatuse, tulekahju ega järgnenud keemialekke tagajärjel viga ei ole saanud.

Kell 10.09 teavitati häirekeskust, et Põhja-Eesti regionaalhaigla Y-korpuse keldrikorruse laoruumis on üks mahuti teadmata põhjusel lõhkenud. Vahetult pärast pauku nähti ka suitsu ning leeke. Sündmusele reageerisid Kesklinna, Lasnamäe, Lilleküla ja Nõmme päästjad.

Esimesed kohale jõudnud päästjad sisenesid suitsu täis laoruumi kell 10.20 ja kustutasid kiiresti maha põlenud mahuti. Mahutis hoiustati kemikaale meditsiiniliste protseduuride läbiviimiseks.

Tagasi üles