Päevatoimetaja:
Margus Martin

Udu saatis mitu lennukit Helsingist Tallinna lennujaama tagasi

Copy
Finnairi lennuk Vantaa lennujaamas REUTERS / Tom Little.
Finnairi lennuk Vantaa lennujaamas REUTERS / Tom Little. Foto: TOM LITTLE

Soome pealinna vallutanud udu tõttu oli täna hommikul häiritud lennukite maandumine Helsingi lennujaamas.

Nii võttis ka mitu Tallinnast Helsingisse teel olnud lennukit teisele poole Soome lahte jõudes suuna tagasi Eesti poole, kuna Helsingis maanduda polnud võimalik.

Tallinna lennujaama turunduskommunikatsiooni projektijuhi Aet Härmaoru sõnul on udu Helsingis taandunud ja Tallinnas on alanud inimeste pardale laskmine Helsingi-lennule. Mis kell mis lennuk täpselt väljub, sõltub Helsingi lennujaama võimekusest.

Finnairi pressiesindaja Mia Eloranta rääkis, et täna hommikul on Helsingi Vantaa lennujaamas erakordselt udune ja see mõjutas Finnairi lende, mis toimuvad ATR lennukitega.

«Vaasa ja Tallinna lennud suunati Tallinna, kuna Helsingis maanduda ei õnnestunud. Ära jäi ka üks lend Kuusamosse,» lausus Eloranta, kelle sõnul peaks ilmaolud lähimate tundide jooksul paranema.

Lennufirmad toimetavad reisijad sihtkohta esimesel võimalusel, täpsemat infot edasise korralduse kohta saavad reisijad lennufirmalt. «Finnair annab lendude muudatuste kohta infot otse klientidele,» ütles Eloranta.

Ilmateate järgi on Helsingis 15–17 kraadi sooja ja uduvine.

Udu oli varahommikul ka Kärdlas ja lennuk hilines seetõttu pool tundi. Kõik ülejäänud lennud toimuvad Tallinnast kenasti.

Mida reisija peab tegema ja kust saab infot, kui lend on tühistatud või edasi lükatud, saab lugeda siit.

Tagasi üles