Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Linnavõim peletab jalgratturid Pärnu maantee viaduktilt minema (6)

Copy
Rattaraja märgistusele on juba ristid peale tõmmatud, tulevikus peaksid jalgratturid ületama viadukti mööda kõnniteed, mis lõpeb trepiga.
Rattaraja märgistusele on juba ristid peale tõmmatud, tulevikus peaksid jalgratturid ületama viadukti mööda kõnniteed, mis lõpeb trepiga. Foto: Sander Ilvest

Tallinna linnavõim kaotab Pärnu maantee viadukti, rahvasuus Hendriksoni küüru kesklinnapoolses suunas kulgeva rattaraja.

Abilinnapea Kristjan Järvani (Isamaa) sõnul lepiti linnavalitsuses niisugune lahendus kokku ühistranspordi huvides, sest viadukti linna siseneval suunal on bussirada normist kitsam ja seetõttu satuvad ühissõidukid seal tihti plekimõlkimistesse.

Eile päeval suunas ajutine liikluskorraldusvahend jalgratturid enne viadukti paremale. See annab ratturile kaks valikut. Esiteks võib sõita viadukti alt läbi, ületada raudtee Kitseküla raudteepeatuse ülekäigul ning mitmesajameetrise ringiga lõpuks ühisgümnaasiumi juures taas Pärnu maanteele jõuda. Teine võimalus on sõita viadukti kõnniteel, mis on madala müüriga autoteest eraldatud. See on küll turvaline ja jalakäijaid on seal vähe, ent lõpeb kõnnitee viadukti linnapoolses otsas trepiga

Tagasi üles