Päevatoimetaja:
Margus Martin

Võsul on tasuline parkimine kired lõõmama löönud (7)

Võsu endises pritsukuuris butiiki pidav Külli Kruusamägi pole kümne aasta jooksul kuurordis sellist suve näinud – inimesi lihtsalt ei ole. Ta mõistab tasulise parkimise vajadust, aga ei mõista, miks ei võiks viie euro eest parkida kogu päeva. 
Võsu endises pritsukuuris butiiki pidav Külli Kruusamägi pole kümne aasta jooksul kuurordis sellist suve näinud – inimesi lihtsalt ei ole. Ta mõistab tasulise parkimise vajadust, aga ei mõista, miks ei võiks viie euro eest parkida kogu päeva. Foto: Martin Pedaja

Lääne-Virumaal Lahemaal asuvas Võsu suvitusalevikus tuleb sellest suvest parkimise eest maksta – vallajuhid on leidnud selles tuluallika, ent ettevõtjate meelest on krõbe hind puhkajad eemale peletanud.

Võsu keskosas, Eha tänavast Simona sillani, on alates 10. juunist auto parkimine tasuline ööpäev läbi. Tund parkimist maksab 2,50 eurot, ööpäeva eest tuleb välja käia 15 eurot. Võrdluseks võib öelda, et Tallinna kesklinna avalikul tasulisel parkimisalal on esimesed 15 minutit prii ja tunni eest tuleb maksta 1,50 eurot.

«Võrdlus Tallinnaga ei ole päris kohane, sest seal on parkimine tasuline aasta läbi, Võsul aga hooajaliselt,» ütles Haljala vallavanem Anti Puusepp. Ta lisas, et Tallinna südalinnas tuleb tunniajalise parkimise eest maksta 4,80 ning Pärnus suvel ranna piirkonnas lausa viis eurot.

Tagasi üles