Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Linnaosa vanemaks valitud Jurtšenko Keskerakonnast lahkumisest: peamine põhjus on Madisoni liitumine (18)

Sander_SDE_Julianna_sSrmkLTu.mp4
Sander_SDE_Julianna_sSrmkLTu.mp4 Foto: Pilt videost

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna juhatus otsustas, et Lasnamäe linnaosa vanemaks saab äsja Keskerakonnast lahkunud Julianna Jurtšenko.

Julianna Jurtšenko, varem kuulusite Keskerakonna ridadesse, kuid nüüd esitati teid Lasnamäe linnaosavanemaks hoopis Sotsiaaldemokraatide alt. Kuidas siis selline vangerdus toimus?

Ma olen täna tõesti lahkunud Keskerakonnast, kus ma olen olnud 2008. aastast ja kuhu väga palju panustanud. Paraku ei ole see enam see erakond, kuhu ma olen astunud ja kus ma olen olnud. On olnud erinevaid aegu, nii võite kui ka kaotusi, aga on olnud ka tegureid, mis selle otsuseni viisid. Üks peamisi on Jaak Madisoni liitumine erakonnaga. Üks asi on tema retoorika ja teine, mis on minu jaoks olulised, on tema väärtushinnangud ja suhtumine naistesse. Paraku see ei ole minu jaoks vastuvõetav ja ma pidin selle otsuse langetama. Ma ei olnud nõus ega soovinud poliitikast kunagi lahkuda, seega minu kui endise Keskerakondlase jaoks on loogiline liituda Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga ja sealt tuli ka pakkumine Lasnamäe linnaosa vanema kandidaadiks.

Tagasi üles