Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Liivalaia-Tartu maantee ristmikul on kõik sõidurajad avatud

Copy
Stockmanni ristmikul on liiklus täies mahus avatud.
Stockmanni ristmikul on liiklus täies mahus avatud. Foto: Sandra Nahkur

Juuni lõpus alanud Lastekodu tänava suuremahuliste rekonstrueerimistööde esimene etapp on jõudnud lõpule. Liivalaia tänaval ja Liivalaia-Tartu maantee ristmikul on taas avatud kõik sõidurajad.

«Ristmik kaevati tänavu teist korda üles, sest Lastekodu tänava sademeveemahuti vajas paigaldamist. Peame selliseid töid tegema, kui soovime üleujutusi vältida,» selgitas abilinnapea Pärtel-Peeter Pere.

Ta kutsus liiklejaid üles valvsusele. «Tänavatel on seoses kooliaasta algamisega rohkem lapsi, kes võivad tahes-tahtmata liigeldes eksida, sest nad on lapsed,» lausus Pere.

Lastekodu tänava suuremahulised rekonstrueerimistööd algasid tänavu 26. juunil. Tänav rekonstrueeritakse terves ulatuses – Liivalaia tänavast kuni Masina tänavani. Uuendatakse ka Masina tänava lõiku Lastekodu tänavast Tartu maanteeni.

Töödega kaasnevad ümberkorraldused kesklinna liikluses ja ka ühistranspordi töös. Samuti tuleb tööde käigus ajutiselt sulgeda teid. Kohalikele elanikele, jalakäijatele ja ratturitele on läbipääs tagatud kogu ehitusperioodi vältel.

Lastekodu tänava rekonstrueerimise järgnevad etapid liiguvad piki Lastekodu tänavat Odra ja Masina tänavate suunas. Tööd hõlmavad sooja- ja kaugjahutustorustiku paigaldamist, uute vee- ja kanalisatsioonitrasside rajamist, elektri- ja sidetrasside ehitust ning gaasitrasside kaitsmis- ja ehitustöid. Sõidu- ja kõnnitee ehitatakse järgmisel aastal. Viimase asjana rajatakse tänavale uus valgustus ja haljastus ning paigaldatakse tänavamööbel ja liikluskorraldusvahendid.

Ehitustöid teevad AS TREF Nord ja Magma AS Tallinna Keskkonna- ja Kommunaalameti tellimusel. Tööde lepinguline maksumus on ligikaudu 14 miljonit eurot, millest ligi 3,5 miljoni euro väärtuses kaasfinantseerib vee-, sadevee- ning kanalisatsioonitrasside ehitust AS Tallinna Vesi ning kaugkütte ja -jahutustrasside rajamisel 5,16 miljoni euro ulatuses AS Utilitas Tallinn. Summad ei sisalda käibemaksu. Tööde lepinguline tähtaeg on 23. november 2025.

Märksõnad

Tagasi üles