Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

EKRE ühineb Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovski umbusaldamisega (3)

Copy
EKRE fraktsioon liitub Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovski umbusaldamisega.
EKRE fraktsioon liitub Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovski umbusaldamisega. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioon ühineb Keskerakonna algatatud umbusaldusega Tallinna linnapeale Jevgeni Ossinovskile (SDE) seoses Auna tänav 6 koolihoone küsitava tehinguga.

EKRE fraktsiooni aseesimehe Urmas Reitelmanni sõnul arutas fraktsioon teisipäeval Keskerakonna üleskutset algatada linnapea suhtes umbusaldus ning leidis, et juhtumis on piisavalt ainest, et umbusaldusega ühineda.

«Tallinna maksumaksja raha kulutamine erakooli maja ostuks, kus õpivad linnapea lapsed, ei ole mitte üksnes korruptiivne, vaid ka kriminaalne. Selles tehingus peitub oht, et kool jääb endiselt erakätesse, maja ülalpidamine jääb maksumaksjale,» ütles Reitelmann.

Tema sõnul ootab EKRE umbusaldusega liituma ka Isamaa fraktsiooni.

«Nüüd on pall Isamaa fraktsiooni väravas, ootame ka neid umbusaldusega ühinema. Isamaa näidaku, et korruptsiooni hukkamõistmine ei toimu ainult sõnades, vaid ka tegudes,» lisas Reitelmann.

Tallinna linnavolikogu Keskerakonna fraktsioon teatas teisipäeval, et valmistub umbusaldusavalduseks Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovskile, kuna Auna 6 hoone ostmine erakoolile, kus õpivad ja on varem õppinud mitme sotsiaaldemokraadist linnavalitsuse liikme lapsed, tähendab ühe kooli erikohtlemist.

Tagasi üles