Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Kahe Silla jooksu tõttu on liiklus Pärnu kesklinnas ümber korraldatud

Copy
Jüri Jaansoni Kahe silla jooksu kümne kilomeetri pikkusele rajale tuli üle tuhande jooksja ja kõndija.
Jüri Jaansoni Kahe silla jooksu kümne kilomeetri pikkusele rajale tuli üle tuhande jooksja ja kõndija. Foto: Jüri Looring

Laupäeval ja pühapäeval toimuva Jüri Jaansoni Kahe Silla jooksu tõttu muudetakse Pärnu kesklinnas ning Papiniidu ja Pae tänaval liikluskorraldust.

Reedel, 30. augustil hakatakse Endla teatri ja Kesklinna silla vahelisel alal võistluskeskust ehitama. Endla esine parkla ja Silla parkla on alates 30. augustil kell 12st kuni 1. septembril kella 17ni suletud. 30. augustil kella 18st kuni 1. septembril kella 17ni kehtib ajutine liikluskorraldus, mil Kesklinna silla liiklus toimub Laia tänava kaudu ning Akadeemia tänav on silla ja Rüütli tänava ning Vee tänav Pika ja Laia tänava vahel suletud. Mõlema suuna ajutised bussipeatused on sel ajal viidud Laiale tänavale kontserdimaja juurde.

Kesklinna sild suletakse stardi ajaks pühapäeval, 1. septembril kell 11.45-12.15. Sel ajal saab üle jõe Papiniidu silla kaudu.

31. augustil ja 1. septembril on ajutiselt raskendatud kohalike elanike ligipääs Vallikääru kesklinna poolsesse serva. Kohalikud pääsevad piirkonda Rüütli tänava ja Akadeemia ristmikult, kuid liiklemine sõiduautodega Õhtu ja Kalda tänaval laupäeval kell 21-21.30 ja pühapäeval kell 12.30-14.30 ei ole jooksjate finišeerimise ajal võimalik. Jooksu korraldajad soovitavad sõiduautodega liikuma pääsemiseks kasutada parkimisvõimalusi, mis jäävad elamukvartalist väljapoole või asuvad Õhtu põigi ja Vana-Tallinna tänava ääres.

Kolmanda silla ehituse tõttu tuuakse 1. septembril rada Vingi ja Laia tänava kaudu kesklinna silla juurde, mistõttu on piirkonnas palju liikumist. Jooks mõjutab Vingi tänava elanike ja Laia tänava äride klientide juurdepääsu ja nõuab nii osalejatelt kui liiklejatelt kõrgendatud tähelepanu.

Papiniidu ja Pae tänava ajutine liikluskorraldus kehtestatakse 1. septembril alates kella 8st kuni 16ni. Sel ajal on raskendatud juurdepääs Silla Keskuse ja Bauhofi juurde.

Täpsem info ja liiklusskeemid on avaldatud veebilehel www.2silda.ee. Spordiürituse korraldaja MTÜ Pärnu Kahe Silla Klubi palub jälgida liikluskorraldusvahendeid ja muudatustesse mõistvalt suhtuda.

Tagasi üles