Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Kalur veebirakendusest: oleme läinud iPhone’ilt tagasi Nokia peale (1)

Nii nagu värske kalasaagi peale lendavad kohale kajakad, teavad ka kohalikud, et kui Janek merele suundub, saavad nad kõhu head ja paremat täis. Kuigi saak oli ootuspäraselt kesine, jagub sellest kõigile soovijatele. Paremal suvereporterid. 
Nii nagu värske kalasaagi peale lendavad kohale kajakad, teavad ka kohalikud, et kui Janek merele suundub, saavad nad kõhu head ja paremat täis. Kuigi saak oli ootuspäraselt kesine, jagub sellest kõigile soovijatele. Paremal suvereporterid. Foto: Rasmus Rebase

Samal ajal, kui kalakastis jää sulab, üritavad neli inimest oma kehadega varjata peegeldavat telefoniekraani sillerdava päikese eest.

Aeg on otsa saamas, sest saagi värskus kannatab iga üleliigse minuti tõttu, mille kalur veedab märgade kätega rakendusse püügiandmeid sisestades.

Alates 1. juulist on kalurid kohustatud oma püügiandmed edastama nutirakenduses PERK (püügiandmete esitamise rakendus kaluritele), kust esitatav info läheb korraga nii keskkonnaametile kui ka põllumajandus- ja toiduametile. Põllumajandus- ja toiduamet (PTA) on kirjutanud: «PERKi arendades on pööratud tähelepanu kasutajamugavusele, et kaluril oleks andmeid lihtne sisestada ka ekstreemsetes tingimustes», ning soovitab kasutada rakendust just nutiseadmes.

Tagasi üles