Päevatoimetaja:
Lomely Mäe

Parvel Pruunsilla ja Priit Humala asjas hakati tunnistajaid üle kuulama (3)

Copy
Pruunsilla ja Humala kohtuasjas kuulati teisipäeval üle linnasekretär ja Humala õde. 
Pruunsilla ja Humala kohtuasjas kuulati teisipäeval üle linnasekretär ja Humala õde. Foto: Signe Oidekivi

Endise Tartu abilinnapea Priit Humala ja suurärimees Parvel Pruunsilla üle peetaval kohtumenetlusel astusid eilsel istungil tunnistajapinki Tartu pikaaegne linnasekretär Jüri Mölder ning Humala õde Kadri Humal-Ayal.

Juba 1990ndate keskpaigast Tartu linnavalitsuses töötav Mölder kinnitas kohtus, et tunneb ka Humalat pikalt ning samuti teab ta ammusest ajast ka Pruunsilda. Lisaks kirjeldas ta prokuröri palvel seda, mis on tema roll linnasekretärina ning millised on tema tööülesanded.

Mölder selgitas laiemalt ka linnavalitsuse tööd ning selle koosseisumuudatusi viimastel aastatel. Humala valdkond abilinnapeana hõlmas näiteks eelarvet, rahandust ja ka linnavara.

Mölder kirjeldas ka seda, et Humal oli oma stiili poolest veidi teistsugune abilinnapea kui enamik neist. «Humal on igapäevaküsimustega tegelemisse rohkem sekkunud, kui klassikaliselt abilinnapead seda teevad,» kirjeldas ta. Samuti olevat Humalal tekkinud linnaplaneerimise ameti ametnikega seetõttu konflikte ning kurdeti Humala juhtimisstiili üle. Humal oli stiililt pigem selline, kes ametnike soovitustele ei toetunud. «Nii palju [kui] ma olen /.../ Humalaga töötanud, siis detailid on /.../ Humala iseloomus kinni. See ongi tema viis tegeleda,» tõdes Mölder.

Tagasi üles