Päevatoimetaja:
Lomely Mäe
(+372) 507 3066

Biden mõistis hukka Venemaa rünnaku Ukraina energiataristu vastu (1)

Copy
USA president Joe Biden Vandenbergis.
USA president Joe Biden Vandenbergis. Foto: Craig Hudson / Scanpix

USA president Joe Biden mõistis esmaspäeval hukka Venemaa enneolematult ulatusliku rünnaku Ukraina elektrivõrgu ja energiataristu vastu.

USA president lubas samas, et Moskval ei õnnestu käimasolevat sõda kunagi võita ning kinnitas Kiievile jätkuvat toetust.

«Ma mõistan kõige karmimalt hukka Venemaa jätkuva sõja Ukraina vastu ja tema jõupingutused Ukraina rahvas pimedusse uputada,» rääkis Biden.

«Venemaa ei saavuta kunagi Ukrainas edu ja Ukraina rahva vaim ei murdu kunagi,» toonitas USA riigipea.

Viimaste nädalate suurim rünnak Ukrainale põhjustas laialdased elektrikatkestused ja toimus pärast seda, kui Kiiev teatas uutest edusammudest oma sissetungil Venemaa Kurski piirkonda.

Alates 2022. aasta veebruaris Ukrainasse sissetungimisest on Venemaa korraldanud Ukrainale korduvalt ulatuslikke drooni- ja raketirünnakuid, mille seas massilisi rünnakuid energiarajatiste vastu. Venemaa kaitseministeerium kinnitas avalduses, et ründas energiarajatisi, mida kasutati Ukraina sõjalise tootmiskompleksi toetamiseks.

«Ukraina ametnikud teatavad, et see ennekuulmatu rünnak, mis lõppes seitsme Ukraina tsiviilisiku surmaga, oli suunatud enam kui kahekümnele kriitilisele energiaobjektile,» sõnas Biden.

Esmaspäeva varahommikul toimunud rünnakutes sai kogu riigis lisaks haavata ka üle 47 inimese.

Bideni kommentaarid järgnesid Valge Maja riikliku julgeolekunõukogu pressiesindaja John Kirby varasemale hukkamõistule.

Tagasi üles