Päevatoimetaja:
Lomely Mäe
(+372) 507 3066

Biden ja Modi vestlesid Ukraina sõja teemadel

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ja India peaminister Narendra Modi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ja India peaminister Narendra Modi. Foto: Presidential Office of Ukraine/SCANPIX

India peaminister Narendra Modi rääkis esmaspäeval USA presidendi Joe Bideniga oma visiidist Ukrainasse ja mõlemad riigipead kinnitasid toetust Ukraina sõja rahumeelse ja õiglase lõpetamise püüdlustele, teatasid võimuesindajad.

Modi külastas reedel Kiievit ja ütles president Volodõmõr Zelenskõile muu hulgas, et lahinguväljal ei tohiks ühtki probleemi lahendada.

«Telefoni teel Bideniga rääkides kordas Modi India järjekindlat seisukohta dialoogi ja diplomaatia kasuks ning väljendas täielikku toetust rahu ja stabiilsuse taastamisele pingutustele,» öeldi India välisministeeriumi avalduses.

Küsimusele Bideni vastuse kohta teatas riikliku julgeolekunõukogu pressiesindaja John Kirby, et USA toetab kõiki riike, mis kuulavad Zelenskõi seisukohti sõja lõpetamise osas.

«Me tervitame kõiki teisi riike, kes soovivad aidata president Zelenskõil selle õiglase rahu nimel töötada,» ütles Kirby ajakirjanikele.

Valge Maja avaldas juba reedel lootust, et India peaministri Modi visiit Ukrainasse võib olla kasulik pärast seda, kui teda kritiseeriti Venemaa režiimi juhi Vladimir Putini embamise pärast Moskvas.

«Kui Modi Ukraina-reis võib aidata meil lõpetada konflikti, mis on kooskõlas president (Volodõmõr) Zelenskõi visiooniga õiglasest rahust, siis arvame, et sellest oleks abi,» ütles Kirby ajakirjanikele.

Modi lubas reedel Kiievis Ukraina presidendi Zelenskõiga kohtudes Ukrainale humanitaarabi rohkem, kui võiks neilt eeldada.

«Mis abi iganes on humanitaarseisukohast vaja, India seisab alati teiega ning toetab teid oodatust enamgi,» ütles Modi.

Tagasi üles