Päevatoimetaja:
Lomely Mäe
(+372) 507 3066

Zelenskõi sõnul valmistatakse ette vastust Venemaale

Copy
Pärast venelaste rünnakut Odessa oblastis.
Pärast venelaste rünnakut Odessa oblastis. Foto: Nina Liashonok / Scanpix

President Volodõmõr Zelenskõi ja Ukraina relvajõudude ülemjuhataja Oleksandr Sõrskõi arutasid esmaspäeval vastuseid Venemaa ulatuslikele raketirünnakutele, vahendas meediakanal Ukrinform, viidates presidendi pressiteenistusele.

«Täna alustasin päeva eraldi pika vestlusega ülemjuhataja Sõrskõiga. Arutasime üksikasjalikult meie vastust Venemaale selle massiivse raketirünnaku eest, hävitajate F-16 kasutamist ja käimasolevat operatsiooni Kurski oblastis. Jätkame oma tegevust Ukraina jaoks määratud piirkondades,» rääkis riigipea.

«Ülemjuhataja andis ülevaate ka olukorrast Donetski rindel, milles keskendus Pokrovski, Vremivka, Toretski ja Kurakhove suundadele,» jätkas president. Zelenskõi sõnul tehti kohaseid otsused Ukraina positsioonide tugevdamiseks.

«Tänasel koosolekul esitati ka kõik vajalikud ettekanded energiasektorist – süsteemi hetkeseisust ja selle taastamisvõimalustest. Tööd jätkuvad ööpäev läbi. Vaatasime põhjalikult üle ka energiaobjektide kaitsekonstruktsioonide olukorra ning ka selles osas tehti mitmeid olulisi otsuseid,» rääkis president.

Esmaspäeval hukkus Venemaa massilises rünnakus Ukrainale seitse ja sai vigastada 47 inimest.

Zelenskõi kutsus esmaspäeval pärast Venemaa ulatuslikke õhurünnakuid Euroopa sõjalennukeid appi Vene droone ja rakette Ukraina kohal alla tulistama.

«Võiksime Ukraina piirkondades teha palju enam elude kaitseks, kui meie Euroopa naabrite lennundus töötaks koos meie F-16 hävitajate ja meie õhutõrjega,» kirjutas Zelenskõi sotsiaalmeedias.

Zelenskõi sõnul ründas Venemaa esmaspäeval Ukrainat enam kui saja raketi ja sajakonna drooniga.

«See oli üks suuremaid õhurünnakuid, seejuures kombineeritud rünnak. Üle saja mitmesuguse raketi ja sadakond Shahedi drooni,» ütles Zelenskõi Telegrami kanalil videopöördumises.

Umerov kutsus esmaspäeval pärast Venemaa suurrünnakut partnereid üles kaotama piiranguid rünnakutele Venemaa alal asuvate sõjaliste sihtmärkide vastu ning teatas ühtlasi, et Ukraina valmistab ette vastuseid – oma toodetud relvadega.

«Täna öösel pommitas Venemaa taas meie linnu. Vigastada said tsiviilisikud, hävisid majad ja kriitiline taristu sai kannatada. See tõendab veel kord, et võitmiseks vajame kaugvõimekust ja piirangute kaotamist vaenlase sõjaliste sihtmärkide ründamisel,» kirjutas Umerov Facebookis.

«Ukraina valmistab ette vastuseid. Meie enda toodetud relvi. Sügav kaastunne hukkunute omastele. Koos me jääme püsima ja võidame,» lisas ta postituses.

Tagasi üles