Päevatoimetaja:
Andres Einmann
666 2072

ÜLEVAADE Vanglates toimus nädala jooksul mitu kaklust, valvurid pidid kasutama gaasi (2)

Copy
Eelmisel nädalal tekitasid kinnipeetavad valvuritele enim lisatööd just Viru vanglas.
Eelmisel nädalal tekitasid kinnipeetavad valvuritele enim lisatööd just Viru vanglas. Foto: Marianne Loorents

Justiitsministeeriumi vanglateenistuse ülevaates toodi välja, et eelmisel nädalal pidid vangivalvurid lahutama mitmeid kaklusi ja ära hoidma ka suitsiide.

Vanglateenistus vahendas, et augusti eelviimase nädala jooksul toimus vanglates kinnipeetavatega kaheksa erinevat intsidenti.

Eelmise nädala esmaspäeval ei allunud Tallinna vangla kinnipeetav korraldustele ning otsustas valvuri peale sülitada. 

Teisipäeval läksid aga kaks kinnipeetavat Viru vanglas kaklema. Kumbki tõsiseid vigastusi ei saanud. 

Päev hiljem toimus Viru vanglas juba mitu rüselust: näiteks registreeriti juhtum, kus üks kinnipeetav lõi teist jalaga ja käega, teine vastas ründele pritsides suuga topsist võetud veega. Veel pidid ametnikud sekkuma teisegi juhtumisse, kus oma kaasvangi rünnanud kinnipeetav suunati eraldamiseks pesuruumi. Seal lõhkus ta ära kraanikausi ja peksis akent. 

Samal päeval tekkis ka kahe Tartu vangla kinnipeetava vahel olmetüli järel kaklus. Peale seda ründas üks kakluses osalenud kinnipeetav ootamatult vanglaametnikku, lüües teda kahel korral näkku. Ründe lõpetamiseks kasutasid teised juures viibinud valvurid gaasi.

Samas vanglas hoidsid kolmapäeval ametnikud ära ka enesetapukatse. Suitsiidi takistati veel 22. augustil Viru vanglas: kinnipeetav ähvardas end vigastada ja tegi sellega juba ka algust. Tõsiseid vigastusi siiski ei esinenud ning ta paigutati intensiivse järelevalve alla. 

Laupäeval viskas aga Viru vanglas avatud eluosakonnas viibiv ärritunud kinnipeetav piljardikuuli läbi juhtumikorraldaja kabineti akna.

  • Möödunud nädala esmaspäevase seisuga on vanglates on kokku 1729 inimest, kellest süüdimõistetuid 1441 ja vahistatuid 288.
  • Mehi on vanglates 1647, naisi 82, eluaegseid 31, alaealisi 0. Avavanglates kannab karistust 215 inimest.
  • Kriminaalhooldusel on 2809 inimest, kellest 58 on alaealised ja 418 vanuses 18–21 (k.a), üldkasulikule tööle määratuid on neist 736 inimest, elektroonilisele järelevalvele allutatuid 84.
Tagasi üles