Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit
(+372) 507 3066

Zelenskõi hinnangul hävitasid venelased hotelli sihilikult

Copy
Kramatorskis pärast raketirünnakut.
Kramatorskis pärast raketirünnakut. Foto: STATE EMERGENCY SERVICE OF UKRAINE HANDOUT

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi mõistis pühapäeval hukka venelaste raketirünnaku Kramatorski hotellile, vahendasid meediakanalid AFP ja Ukrinform.

Riigipea hinnangul hävitasid venelased välisajakirjanike hotelli sihilikult ja tahtlikult.

«Terve päeva koristati Kramatorskis pärast Venemaa raketirünnakut rususid. Eelkõige said pihta ajakirjanikud – agentuuri Reuters meeskond. Ukraina, Ameerika ja Suurbritannia kodanikud. Vene rakett Iskander hävitas tavalise linnahotelli. Absoluutselt sihikindlalt ja läbimõeldult. Selles rünnakus sai viga seitse inimest ja üks inimene surma,» rääkis riigipea.

Rahvusvaheline uudisteagentuur Reuters teatas pühapäeval, et Venemaa raketilöögis Ukraina idaosas asuvale hotellile sai surma koos nende meeskonnaga töötanud ohutusnõunik.

«Mees kuulus Reutersi meeskonda, kes ööbis Kramatorski hotellis Sapphire, kui seda laupäeval raketilöök tabas,» teatas agentuur sotsiaalmeedias.

Kaks ja pool aastat kestnud sõja verisel päeval hukkus Venemaa rünnakutes kogu Ukrainas vähemalt 18 tsiviilisikut. Samal ajal kui Venemaa ametnike sõnul sai Ukraina rünnakutes Venemaa piirialadele surma kuus tsiviilisikut.

Reuters teatas, et on vapustatud oma nõuniku kaotusest hotellis Sapphire, kus viibis kuus sõda kajastavat uudistemeeskonda. Reutersi informatsiooni kohaselt sattus veel kaks ajakirjanikku haiglasse, kellest ühe vigastused on rasked. Kolm meediatöötajat pääses vigastusteta.

«Selle kõige juures ei tohi maailm lõpetada terroririigile surve avaldamist,» ütles Zelenskõi Venemaale viidates.

Tagasi üles