Päevatoimetaja:
Andres Einmann
(+372) 507 3066

Ukraina ei toeta Zelenskõi sõnul diplomaatiat igasuguse hinnaga

Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi. Foto: Pavlo Bahmut/UKRINFORM/SIPA/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ütles pühapäeval ajakirjanikele, et Ukraina seisab diplomaataia eest, kuid seda mitte 30 protsendi Ukraina territooriumi ja Ukraina elanikkonna arvelt.

"Usun, et meie lähenemine, kui räägime oma sammudest nii lahinguväljal ja ka diplomaatilisel suunal, on rahule lähemal, kui ükski teine ​​ettepanek mistahes teiste riikide poolt. Sest see tee on väga keeruline," rääkis president.

Riigipea sõnul on erinevad eksperdid, sealhulgas eri riikide eksperdid, teinud sõja lõpu kohta väga palju erinevaid avaldusi, kuid kellelgi neist pole mingit kindlat plaani.

"Kui keegi räägib diplomaatilisest lahendusest, siis ma toetan seda alati. Me kõik tahame, et homme ei tapetaks ühtki meie sõdurit ega kedagi. Me tahame seda. Aga sa ei saa läbi rääkida maniakiga, et kuule istu maha. Jah, me mõistame, et olete juba tapnud 30 inimest. Aga räägime ikkagi. Ärge tehke seda uuesti? See ei tööta nii. Selle mehega ehk Vladimir Putiniga see ei tööta," seletas Zelenskõi välisajakirjanikele.

Ukraina president lisas, et Putin ei karda poliitilist survet.

Diplomaatiast rääkides selgitas tiigipea, et ta sooviks teatud sammude astumist, kuid see ei tohi toimuda 30 protsendi Ukraina territooriumi ja Ukraina elanikkonna arvelt.

"Kui on aga toimiv diplomaatiline plaan, kui selline plaan on olemas, siis oleme kõik selle poolt," rõhutas Zelenskõi.

President toonitas samas, et sõja lõpp on võimalik vaid siis, kui taastatakse Ukraina territoriaalne terviklikkus.

Tagasi üles