Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Eestit väisab järgmisel nädalal kolm kruiisilaeva

Copy
Prantsusmaa kruiisilaev LE DUMONT D'URVILLE külastas juulis Tallinna kruiisisadamat. Pilt on illustratiivne.
Prantsusmaa kruiisilaev LE DUMONT D'URVILLE külastas juulis Tallinna kruiisisadamat. Pilt on illustratiivne. Foto: Rasmus Rebase

Eeloleval nädalal külastab Saaremaad üks ja Tallinna Vanasadamat kaks kruiisilaeva.

Esimese laevana jõuab esmaspäeva hommikul Tallinnast Saaremaale 90 meetri pikkune lõbusõidulaev Hebridean Sky. Bahama lipu all seilav alus võtab kella 22 ajal kursi Riiale ja Eestit sel hooajal enam ei külasta.

Helsingist saabub kolmapäeval nädala teise laevana Vanasadamasse 316 meetrit pikk Mein Schiff 7, mis viibib nädalasel ringreisil alguse ja lõpuga Rostockis. Õhtupoolikul võtab Malta lipu all seilav laev kursi Stockholmile ja on Eestis tagasi juba 8. septembril.

Pärast selle hooaja viimast visiiti Eestisse 15. septembril, ootavad oktoobris Mein Schiff 7-t juba Portugali ja Hispaania sadamad – kaasa arvatud Hispaania valduses olevad Kanaari saared. Kanaaride tähe all mööduvad nii jõulud, aastavahetus kui ka järgmise aasta esimesed kuud. Geograafilise Euroopa vetesse naaseb Mein Schiff 7 alles aprilli lõpus ja 14. mail külastab ta jälle ka Tallinna Vanasadamat.

Nädala viimase, kolmanda laevana tuleb pühapäeva hilisõhtul Helsingist 270-meetrine kruiisilaev Aurora, mis viibib poolekuisel ringreisil alguse ja lõpuga Southamptonis. Alles 2. septembri hilisel pärastlõunal võtab see Bermuda lipu all kurseeriv alus suuna Gotlandile ning külastab enne reisi lõppu veel ka Klaipėdat ja kolme Taani sadamat. Rohkem Aurora sel hooajal Eestisse ei tule.

Septembris väisab Aurora Norra lääne- ja lõunarannikut, oktoobri esimeses pooles Kanada sadamaid ja oktoobri teises pooles taas Norrat. Novembris ootavad Aurorat Kariibi mere saared ning Hispaania ja Portugal. Pärast veelkordset kiiret põiget Norrasse, veedab Aurora jõulud ja aastavahetuse Hispaania ja Portugali vetes. Järgmisel suvehooajal külastab Aurora küll korraks Soomet, kuid Tallinn esialgu reisigraafikutes silma ei jää.

Tagasi üles