Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
6662387

Esmaspäev tuleb valdavalt päikseline

Copy
Päikesepaistest tasub võtta viimast, sest heitlik ilm võib hoovihmaga üllatada.
Päikesepaistest tasub võtta viimast, sest heitlik ilm võib hoovihmaga üllatada. Foto: Anneli Saimre

Venemaale siirduvat kõrgrõhuala asub esmaspäeval survestama Skandinaaviast lähenev madalrõhulohk, kuid ilm püsib sellest hoolimata valdavalt päikseline ja suvesoe.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Enne keskööd sajab kohati hoovihma ning võib esineda äikest. Hommikul võib paiguti tekkida udu. Puhub edela- ja lääne-, Ida-Eestis öö hakul ka lõunatuul 3–8, puhanguti kuni 12 m/s, rannikul 6–12, puhanguti kuni 17 m/s. Pärast keskööd tuul järk-järgult nõrgeneb. Sooja on 10–16, rannikul kuni 18 kraadi.

Peipsi järvel pöördub tuul lõunast edelasse ja läände kiirusega 4–8, puhanguti kuni 11 m/s. Pärast keskööd tuul järk-järgult nõrgeneb. Lainekõrgus on 0,3–0,8 meetrit. Öö hakul võib kohati sadada hoovihma ja olla äikest. Nähtavus on enamasti hea. Sooja on 14–16 kraadi.

Esmaspäeva päeval on päikesepaisteline ilm. Õhtul lisandub Kagu-Eestisse tihedamaid pilvi, kuid ilm püsib sajuta. Puhub läänekaaretuul 3–9, saartel ja põhjarannikul puhanguti 13 m/s. Sooja on 19–23 kraadi.

Peipsi järvel puhub valdavalt edela- ja läänetuul 3–7 m/s. Lainekõrgus on 0,3–0,7 meetrit. Ilm on sajuta ja hea nähtavusega. Sooja on 20–23 kraadi.

Tagasi üles