Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Volikogu: Vormsi uuele vallavanemale määratud suurem palk on õigustatud (2)

Copy
14. sajandist pärit Vormsi kirik on saare ajaloo ja kultuuri peamine mälestis, asub keskuses Hullos. Kirik seisis pikalt tühjana pärast rootslaste põgenemist saarelt teise maailmasõja lõpul, taas­õnnistati 1990. aasta olavipäeval.
14. sajandist pärit Vormsi kirik on saare ajaloo ja kultuuri peamine mälestis, asub keskuses Hullos. Kirik seisis pikalt tühjana pärast rootslaste põgenemist saarelt teise maailmasõja lõpul, taas­õnnistati 1990. aasta olavipäeval. Foto: Thea Karin

Vormsi vallavolikogu palkas uue vallajuhi 900 eurot suurema palgaga, kui maksti ametist lahti lastud juhile. Volikogu liikme Kati Varblase sõnul on suurem palk igati õigustatud.

Kati Varblane ütles, et Vormsi on Eesti suurim väikesaar ja kuigi elanike arv pole siin suur, siis hallatav taristu on elaniku kohta teistest kordades suurem. Ta selgitas, et samas on valla arengu eesmärgid ambitsioonikad ja nende elluviimine sõltub paljuski erinevate projektitoetuste saamise võimekusest. «Tuleb ka arvestada, et väikese meeskonna puhul on vallajuhi enda vastutus suur.»

Hoolimata saareelanike toetusest võttis Vormsi vallavolikogu reedel ametist maha senise vallavanema Maris Jõgeva. Uueks vallavanemaks valis volikogu kunagise Noarootsi vallajuhi Triin Lepa ning määras talle 900 eurot suurema kuupalga, kui oli olnud Jõgeval. Uue vallajuhi palk on 3500 eurot.

Tagasi üles