Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Vormsi volinikud vahetasid vallavanema välja (1)

Copy
Vormsi vallavanem Maris Jõgeva.
Vormsi vallavanem Maris Jõgeva. Foto: Urmas Lauri, Lääne Elu

Hoolimata senisele vallavanemale Maris Jõgevale poolehoidu avaldama tulnud saareelanikest ja rohkem kui sajast toetusallkirjast, võtsid volinikud neljakesi ta reedel ametist maha.

Enne umbusaldushääletust andis Vormsi kooli õpetaja Madli Paulus volikogu esimehele üle 138 allkirja Jõgeva toetuseks. Vormsilaste sõnul on see erilist tähelepanu väärt, sest tavaliselt koondutakse millegi vastu, mitte poolt, kirjutab Lääne Elu.

Paulus märkis, et nelja voliniku etteheited Jõgeva tööle on alusetud ja elanikud usaldavad oma vallavanemat. «Eks volikogu otsustab, kas ta kuulab inimesi või mitte,» märkis Paulus.

Volinikest ainsana Jõgevat toetanud Henry Timusk kutsus volinikke üles mõistlikkusele ja riigimehelikkusele. «Soovin, et volikogu leiaks endas jõudu toetada Marise jätkamist. Umbusaldusavalduses toodud väited on õõnsad. Me oleme väga olulise otsuse ees. Peaksime riigimehelikult jätma vaenu ja kiusu ukse taha ning arutama asju koos,» ütles Timusk.

See volinikke ei heidutanud ning neli kätt tõusis kõhklusteta, kirjutab Lääne Elu.

Järgmise punktina valis volikogu taas nelja poolt- ja ühe vastuhäälega uueks vallavanemaks kunagise Noarootsi vallajuhi Triin Lepa ning määras talle 3500 euro suuruse kuupalga - 900 eurot rohkem, kui sai Jõgeva.

Selline äkiline palgatõus teeb Lepast Läänemaa kõige kõrgemini tasustatud vallajuhi. Alla 500 elanikuga ja veidi üle miljoni euro suuruse eelarvega kohaliku omavalitsuse uue juhi töötasule jääb alla isegi Haapsalu linnapea Urmas Suklese oma, kirjutab Lää ne Elu.

Märksõnad

Tagasi üles